La música en directe a les terrasses dels locals de restauració de Blanes durant l'estiu, una activitat àmpliament acollida pels clients i pel sector, tornarà de l'1 de juny al 30 d'agost. La Junta de Govern Local del passat 26 de gener va aprovar-ne l'autorització excepcional al costat d'unes condicions.

Serà el tercer any consecutiu que l'equip de govern, a petició dels restauradors, accepta la mesura amb caràcter excepcional, ja que l'ordenança reguladora del soroll i les vibracions prohibeix la música a les terrasses, llevat que hi hagi una autorització expressa. Tot i això, segons va explicar ahir l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, aquesta autorització queda supeditada a la voluntat del pròxim equip de govern que sorgeixi de les eleccions del mes de maig, que tindria llibertat per revocar la decisió.

Per l'actual equip de Marigó, la proposta es veu amb bons ulls, ja que, com esgrimeixen els bars i restaurants, la intenció no és cap altra que dinamitar l'activitat i oferir un element diferenciador per afavorir l'activitat econòmica en la principal època turística, l'estiu.

El passat 2013 es va iniciar una prova pilot autoritzant la música en viu. Llavors però, es va arribar tard i el període permès vas ser del 21 de juny al 31 d'agost. Un any després es va repetir l'experiència, amb bons resultats, ja durant els mesos complets de juny, juliol i agost. Ara, la iniciativa ha quallat, i l'autorització serà de nou per tot l'estiu, de l'1 de juny al 30 d'agost.

D'aquesta manera, si res no canvia després dels comicis, tots els interessats podran demanar el permís excepcional, amb unes condicions. Entre altres, han de tenir permís per l'ús de terrassa, la música només podrà ser dos dies a la setmana, l'horari màxims serà les 12 de la matinada, per les terrasses situades a una separació mínima de 12 metres d'habitatges (per la resta serà a les 11 de la nit), si hi ha elements amplificadors o acústics han de ser de petit format.