L'últim control del dispositiu 'Via' realitzat el passat cap de setmana a l'estació de Blanes i a la zona d'oci del municipi ha finalitzat amb 25 denúncies: 16 per tinença de substàncies estupefaents, 6 per consum de drogues i tres més per tinença d'armes prohibides. A més, s'ha detingut una persona per atemptar contra els agents de l'autoritat. Com a novetat d'aquest darrer dispositiu, agents de la Unitat Regional de Policia Administrativa (URPA) han inspeccionat dues discoteques, amb un balanç de 8 actes aixecades per deixar entrar menors als locals, bàsicament. Pel que fa a les ordenances de civisme local, es van aixecar 27 actes per consum d'alcohol a la via pública.

La novetat respecte a d'altres controls del mateix dispositiu és que en el d'aquest passat cap de setmana es van inspeccionar dues discoteques de la zona d'oci de Blanes. A la primera discoteca es van aixecar sis actes. Una per manca de documentació, una altra per manca de controlador d'accessos i quatre actes per localitzar quatre menors dins el local. En aquest establiment els efectius de la Unitat Regional de Medi Ambient van sancionar els responsables de la discoteca per l'exposició d'una serp pitó d'uns 4 metres en un terrari darrera la barra. A la segona discoteca es van aixecar dues actes. Una per manca de documentació i una altra per irregularitats en el nombre de controladors d'accessos.

Amb el dispositiu, que s'ha dut a terme durant molts caps de setmana des de l'estiu, es vol detectar i prevenir les diferents conductes il·legals tant a l'estació del municipi com a les seves zones d'oci. Arran dels bons resultats del dispositiu Via, que ha permès reduir un 29% el nombre de robatoris amb violència a la zona d'oci, es preveu que continuïn els controls policials els caps de setmana i fins i tot que se'n facin de simultanis en diferents trams de la línia ferroviària que uneix Blanes amb l'àrea metropolitana de Barcelona.