Lloret vol recuperar la gestió pública de l'hospital sociosanitari, en mans de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) des del 2002. Els 21 regidors de l'Ajuntament van aprovar per unanimitat una moció del grup d'ICV-EUiA que deixa palès el malestar del municipi amb la direcció de la Corporació. Els grups es van desfer en elogis caps als treballadors del centre i també es van solidaritzar amb els usuaris i familiars.

"Demano perdó, reconec que ens vam equivocar el 2002". Aquest era l'acte de contrició que va pronunciar ahir al ple el regidor d'ICV-EUiA, Xavier Rodríguez, admetent, en vista als resultats actuals, que el seu grup es va equivocar el 21 de novembre 2002 quan van donar suport a l'extinció de l'Organisme Autònom Patronal de l'Hospital Municipal (el sociosanitari) per integrar-se a la CSMS.

Llavors, recordava, es va cedir la gestió perquè es deia que no podien assumir el dèficit. Tot i això, exposava en la moció presentada per ell mateix, "en els últims anys, la gestió, tant sanitària com econòmica, dels directius de la CSMS ha estat en dubte, fins i tot existeixen informes de la Sindicatura de Comptes que ho ratifiquen". També "en els últims anys la política de personal" de "la direcció ha anat contra els professionals de la sanitat, tant a l'Hospital Comarcal de la Selva, en els CAP de Lloret i a l'Hospital Municipal". Alhora, "s'han rebut queixes dels familiars dels interns per la poca qualitat del menjar". Així, "no existeix cap prova que la gestió privada sigui millor que la pública", la qual "assegura uns mínims de qualitat que la gestió privada no assumeix" basant-se "en el criteri economicista". El model està en qüestió i, per això, proposava tornar a gestionar l'hospital des de Llort "quan legalment sigui possible".

La resta de grups, CiU, PP, Millor, ERC i els 9 regidors no adscrits (Josep Cortés, els 5 exregidors del Millor i els 3 exedils del PSC), van estar-hi més que d'acord. Tots tenien al cap l'intent de retallar l'última paga extra de Nadal als empleats i admetien que l'actual gestió no els mereix cap "credibilitat" i s'ha de vetllar per l'interès públic.

El dubte era saber si es pot fer. Per la part del que es va acordar el 2002, l'Ajuntament pot demanar la retrocessió (amb una antelació d'un any, de manera que donarà temps al pròxim govern a preparar una futura) i, per la part de la llei estatal ARSAL de racionalització de les administracions, l'alcalde, Romà Codina. havia demanat un informe jurídic. Entre altres, conclou que cal demanar permís a la Generalitat o dotar un pressupost, però no impossible.

Codina també va recordar que el consistori ja va comprar un solar "pensant a fer un equipament nou" i es va modificar el Pla General per augmentar l'edificabilitat i acollir 140-150 llits. Era, va dir, "la primera pedra" per tenir el futur hospital que "Lloret mereix".