18 de febrer de 2015
18.02.2015

En llibertat sota fiança de 10.000 € la tarotista del crim del bidó de Lloret

L'Audiència de Girona ha admès el recurs de la defensa tot i que l'obliga a comparèixer cada dilluns al jutjat

19.02.2015 | 07:08
La policia desenterra el cos que estava dins un bidó ple de ciment.

L'Audiència de Girona ha deixat en llibertat sota fiança de 10.000 euros la tarotista detinguda pel crim del bidó de Lloret. El jutjat d'instrucció 4 de Blanes va enviar a presó per assassinat Norma Beatriz Kuike, detinguda a l'Argentina el juny del 2013 i extradida al país a finals de gener. Ara, l'Audiència ha admès el recurs de la defensa i considera que els indicis que hi ha contra la detinguda són "de limitada eficàcia incriminatòria". Kuike ja ha abonat els 10.000 euros i l'han deixat en llibertat. Tot i això, per evitar que fugi, li han retirat el passaport i l'Audiència l'obliga a comparèixer al jutjat cada dilluns.

La víctima va aparèixer enterrada en un bidó ple de ciment en una parcel·la de Lloret el juny del 2013 i la policia va detenir Kuike al seu país d'origen, l'Argentina, el 14 de juny. No la van extradir fins el gener. També van detenir, empresonar i després deixar en llibertat a Josep Maria Tarragüell, que ha reconegut que es va desfer del cos per ordre de Kuike i el va enterrar en una finca de la seva propietat.

Després de passar a disposició judicial, el Jutjat de Blanes no es va creure la versió de la tarotista i va ordenar el seu ingrés a presó per un delicte d'assassinat. La defensa de Kuike va recórrer i l'Audiència ha estimat el recurs i ordenat la llibertat sota fiança. L'Audiència ha argumentat que la investigació fa mesos que dura però no ha pogut "confirmar, ratificar o enfortir els indicis" contra Kuike. "Ateses la limitada eficàcia incriminatòria dels indicis, el transcurs d'un amplíssim lapse temporal i les escasses perspectives que les diligències pendents de practicar permetin confirmar la participació de la detinguda en el delicte d'homicidi o assassinat, la sala entén necessari i procedent acordar la seva llibertat provisional", conclou.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema