L'Audiència de Girona ha deixat en llibertat sota fiança de 10.000 euros la tarotista detinguda pel crim del bidó de Lloret. El jutjat d'instrucció 4 de Blanes va enviar a presó per assassinat Norma Beatriz Kuike, detinguda a l'Argentina el juny del 2013 i extradida al país a finals de gener. Ara, l'Audiència ha admès el recurs de la defensa i considera que els indicis que hi ha contra la detinguda són "de limitada eficàcia incriminatòria". Kuike ja ha abonat els 10.000 euros i l'han deixat en llibertat. Tot i això, per evitar que fugi, li han retirat el passaport i l'Audiència l'obliga a comparèixer al jutjat cada dilluns.

La víctima va aparèixer enterrada en un bidó ple de ciment en una parcel·la de Lloret el juny del 2013 i la policia va detenir Kuike al seu país d'origen, l'Argentina, el 14 de juny. No la van extradir fins el gener. També van detenir, empresonar i després deixar en llibertat a Josep Maria Tarragüell, que ha reconegut que es va desfer del cos per ordre de Kuike i el va enterrar en una finca de la seva propietat.

Després de passar a disposició judicial, el Jutjat de Blanes no es va creure la versió de la tarotista i va ordenar el seu ingrés a presó per un delicte d'assassinat. La defensa de Kuike va recórrer i l'Audiència ha estimat el recurs i ordenat la llibertat sota fiança. L'Audiència ha argumentat que la investigació fa mesos que dura però no ha pogut "confirmar, ratificar o enfortir els indicis" contra Kuike. "Ateses la limitada eficàcia incriminatòria dels indicis, el transcurs d'un amplíssim lapse temporal i les escasses perspectives que les diligències pendents de practicar permetin confirmar la participació de la detinguda en el delicte d'homicidi o assassinat, la sala entén necessari i procedent acordar la seva llibertat provisional", conclou.