22 de febrer de 2015
22.02.2015

Llobarros amb barretina

"Hi ha mitjans (públics!) i programes concrets [...] que s'han convertit en portaveus, en descarats propagandistes de l'anomenat procés"

24.02.2015 | 07:22
Llobarros amb barretina


El món de l´independentisme no és un món uniforme. el tret comú és, sens dubte, la voluntat, l´esperança, la il·lusió que Catalunya esdevingui un estat propi. A tots, però, no els mouen les mateixes motivacions. Hi ha qui hi ha arribat a través de l´emoció... d´un sentiment. Hi ha qui ho ha fet després de sumar i restar i comprovar com l´estat espanyol dóna un tractament injust als catalans torpedinant el seu desenvolupament econòmic. Hi ha qui ho és imbuït d´un sentiment de superioritat gairebé cromosòmic, hereditari, racial. Altres, senzillament, hi han arribat (alhora) per no sentir-se estigmatitzats i/o rebutjats per uns amics o un entorn independentista.

Hi ha mitjans de comunicació (públics!) i , en aquests, alguns programes concrets, que sense cap pudor i sense cap respecte per la pluralitat de la gent que els escoltem i els financem amb els nostres impostos, s´han convertit en portaveus, en descarats propagandistes de l´anomenat procés. un d´ells, El suplement, que, a Catalunya ràdio, comanda cada cap de setmana la Sílvia Cóppulo. en una emissió recent vaig poder escoltar-hi una veritable perla. Promocionant o parlant d´un restaurant de Sant feliu de guíxols, van precisar que s´hi menjava peix català! no peix fresc o peix salvatge o peix de roca o peix de l´art o peix de llotja... no, no... peix català!

Immediatament després d´escoltar- ho em van venir al cap algunes imatges surrealistes: un llobarro nedant amb barretina, una rotllana de pops agafats de les potes ballant una complexa sardana, una lluerna despistada provinent del nord del Pertús parlant amb els altres peixos amb l´entranyable accent de la Catalunya nord: «em podeu indicar la ruta per tornar a casa, manyacs? ».

Desconec si després de l´èxit assolit en l´augment de consum de vins catalans, en algun lloc de l´administració han dissenyat una campanya per fomentar el consum de peix català. Serà, però, difícil detectar enganys i fraus. Llevat que es destini alguna partida dels pressupostos, a posar un xip que distingeixi els animals marins que han nascut i viuen entre el delta i Portbou, dels que han arribat d´aigu?es foranes. A blanes, i en general a la Costa brava sud, es podria aprofitar la veda biològica tot just començada, per anar per feina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema