Lloret donarà avui la benvinguda a l'any nou xinès amb un conjunt d'actes que, com a plat fort, comptarà amb una cercavila d'animals mitològics, com dracs de gran format i amb la participació de més d'un centener de xinesos amb vestuari tradicional que passaran pels principals carrers comercials. Serà a partir de les 11 del matí amb un recorregut que sortirà del passeig i passarà per la plaça de la Vila, la plaça de l'Església, el carrer sant Pere i finalitzarà a la plaça Pere Torrent. L'activitat es complementarà amb una fira artesanal de productes catalans i la presència de les Colles Geganteres.

La celebració de l'any nou xinès commemora enguany l'any de la Cabra, el vuitè animal de l'horòscop xinès, que està associat a la bona sort. La televisió nacional xinesa, que arriba a 1.300 milions de xinesos, ha confirmat que cobrirà els actes.

A principis d'aquest mes, l'Ajuntament va signar el conveni de col·laboració amb el president de les Associacions Xineses d'Espanya, Lam Chuen Ping. A banda, segons va explicar el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, la trobada cultural també servirà per establir lligams econòmics o obrir possibilitats d'inversions xineses a la vila. Així, el consistori ha organitzat per avui una ruta amb un grup d'empresaris xinesos per les principals destinacions de Lloret.

En paral·lel, al vespre hi haurà un gran sopar benèfic al Gran Casino Costa Brava en la qual s'espera la participació de diferents empresaris de tots dos països per establir contactes i intercanviar experiències de negoci. En total es calcula que en aquest sopar, a benefici de la Creu Roja, comptarà amb més de 670 persones.

D'altra banda, en el marc de l'any nou xinès, l'Ajuntament ha arribat a un acord amb l'agència de viatges estatal de Xina per promoure el coneixement dels atractius de Lloret i la Costa Brava entre les seves agències. Segons va explicar Orobitg, "el turisme xinès és un mercat emergent amb motivacions de viatge vinculades a temes com paisatge i natura, cultura, oci i gastronomia". En aquest sentit, va prosseguir, "pensem que la Costa Brava i Lloret de Mar, per la seva oferta hotelera i de lleure així com la seva posició estratègica en el territori, té molt a oferir".