El document presentat detalla fins a 29 propostes. En destaquen d'altres pel seu caràcter immediat, a fer en els pròxims cinc anys.

Experts en urbanisme

Una seria celebrar una trobada d'experts en urbanisme de renom mundial que farien una estada a Lloret i farien propostes de millora. Aquesta trobada es prepara per a la primavera del 2016.

Eixos de comunicació

El pla operatiu també inclou la remodelació i renovació integral dels principals eixos de comunicació i pols turístics de Lloret, de la zona que abasta des de la rotonda del Water World (a l'entrada de Lloret, venint de la C-63), l'avinguda del Rieral, l'avinguda Just Marlès i l'avinguda Pau Casals.

Acabar el camí de ronda

Un altre projecte (aquest amb pressupost d'uns 1,8 milions) seria completar el camí de ronda al llarg de tot el municipi per tal de connectar amb Tossa i Blanes. Actualment, el camí ha quedat tallat en alguns punts a la zona de Fenals (on caldrà fer algunes expropiacions) i també a la finca particular de Can Juncadella, amb la qual l'ajuntament manté un litigi.

Eficiència energètica

Un altre dels eixos prioritaris és implementar accions d'eficiència energètica i d'energies renovables. Per obtenir finançament, es vol recórrer a fons europeus. També es vol, a mitjà termini, un pla d'usos comercials per afavorir la implantació de noves activitats especialitzades i d'alt valor afegit.

Lloret, Ciutat de la Llum

El president de la Mesa d'Empresaris, Josep Maria Molist, va apuntar també que han fet algunes incorporacions com a projectes de futur. Entre aquest, hi hauria el que anomenen "Lloret Ciutat de la Llum", que consistiria a convidar artistes que farien projeccions i il·luminacions de façanes.

Una ciutat esportiva

També aposten per millorar les instal·lacions i disposar d'una ciutat esportiva que sigui reclam d'equips europeus que vinguin a fer estades i preparacions a Lloret de Mar a la recerca del bon temps.

Museu Cultural Virtual

I una idea inclosa al pla operatiu és fer un museu virtual on es projectin imatges dels museus més prestigiosos del món. "Fins ara Lloret s'ha centrat en el turisme de sol i platja però té unes limitacions com és l'estacionalitat i hem d'apostar pel turisme familiar, d'esdeveniment i esportiu per allargar la temporada", va reblar Molist.

Per la seva part, l'alcalde, Romà Codina, va afirmar que "avui és un dia històric" per a Lloret, ja que s'acorda el full de ruta a seguir "estant tots en el mateix vaixell". Codina va dubtar que un canvi de govern a l'ajuntament o a la Generalitat pugui posar en risc el projecte -que té com a horitzó el 2020- perquè és "sòlid i molt ben treballat".

Així mateix, el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, va descartar impulsar un projecte similar enlloc més de Catalunya perquè va justificar que a Lloret ja fa temps que empresaris i ajuntament han fet un "esforç de reflexió" sobre com millorar i modernitzar la destinació. "Es tracta d'impulsar i fer veure la imatge renovada de Lloret", va valorar.