El ple municipal de Blanes, per unanimitat, va aprovar definitivament ahir el conveni entre l'Ajuntament i els propietaris de Pinya de Rosa, que permetrà iniciar els tràmits per modificar el POUM i desenvolupar un Pla Especial (tant urbanístic com mediambiental) en aquest paratge natural d'interès nacional declarat el 2003.

El passat 30 d'octubre, el ple ja va aprovar també per unanimitat de tots els grups (PSC, CiU, ICV-EUiA, PP i la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega) treure el conveni a exposició pública. Només ERC (que no té representació a l'Ajuntament) va formular al·legacions, però van quedar rebutjades.

A partir d'ara, la propietat hauria de presentar una proposta de modificació del POUM amb una proposta justificada de tot el que vol fer (sobretot en relació amb l'ampliació de Mas de Sol que tenen prevista). El conveni preveu, entre altres, que la propietat faci una delimitació entre la finca del Mas i el jardí, la construcció del camí de ronda de la cala Sant Francesc a la platja de Treumal, i fer el manteniment del jardí i el seu ús educacional durant deu anys. Per això, signarà un document de cessió del jardí a favor de Blanes si incompleix algun acord en aquests anys.

Un cop es rebi la proposta per modificar el POUM, el consistori té un mes per iniciar els tràmits. La Generalitat, en últim terme, tindrà la paraula. De fet, cal una partida pressupostària d'uns 75.000 euros. ICV-EUiA i el PP van anunciar ahir que han presentat esmenes als pressupostos de la Generalitat perquè es contempli la partida.

Canvis al POUM per la Nylstar

El ple també va aprovar (amb abstenció del PP) una moció d'ICV-EUiA que insta a iniciar els tràmits per modificar el POUM en un sector de la tèxtil Nylstar per catalogar el patrimoni industrial que els tècnics considerin i estudiar una ordenació del sector que permeti a l'empresa créixer i, a canvi, obrir espais per a l'ús públic. Alhora, s'acorda fer una comissió urbanística per consensuar les propostes.