El ple de Tossa va aprovar inicialment el 19 de novembre de l'any passat la modificació de l'ordenança de civisme i convivència ciutadana. L'objectiu era endurir el text per regular les celebracions i activitats al carrer, en especial els comiats de solter. El consistori ho feia perquè s'havien convertit en un problema, sobretot a l'estiu, i eren motiu de queixa dels veïns.

La novetat de l'ordenança és que caldrà un permís municipal per celebrar els comiats de solter. En un primer moment, en l'esborrany del nou text, el govern deixava clar que a l'agost no es concedirien permisos, cap ni un. Poc abans del ple de novembre, però, ho van modificar per afegir que a l'agost "es limitaran" els permisos. Per a la resta de l'any es manté la necessitat d'obtenir l'autorització.

L'ordenança actual especifica en el punt 20.3 que "no està permès a la via i als espais públics els comiats de solters/es que impliquin aldarulls, crits, cants, xiulets, etc. que puguin molestar els veïns". Sota aquesta ordenança la policia ja actua i cada any realitzen una campanya de prevenció i informació als participants d'aquestes celebracions i l'any passat es van posar una quinzena de denúncies per actes incívics relacionats amb els comiats de solter.

Ara, el nou text especifica que no es permet els comiats de solter sense permís, però tampoc "el trànsit pels carrers de grups de persones, disfressades o no, que impliquin aldarulls, crits, cants, xiulets" que molestin els veïns. La novetat és que "l'organització i programació de comiats de solters i activitats similars restaran subjectes a autorització municipal".

La norma recorda que "l'organització de comiats de solter comporta en molts casos una pertorbació en l'oferta turística del nostre municipi, que està adreçada preferentment al turisme familiar i a la potenciació dels elements culturals, paisatgístics i gastronòmics de Tossa". Així, amb l'objectiu de concentrar la celebració d'aquestes activitats en la temporada baixa i mitja, durant el mes d'agost es limitaran les autoritzacions per a la celebració de comiats de solter".

Entre altres, l'ordenança també prohibirà anar vestit "únicament amb banyador a la via pública, excepte a les platges i zones de bany". Tampoc fer gimcanes, curses o proves o competicions sense permís ni ocupar l'espai públic amb "estris de busseig" així com "posar-se o treure's els elements" fora de les zones assenyalades.

Al·legacions de CiU

Durant el període d'exposició pública, CiU va presentar al·legacions però han quedat rebutjades, amb l'excepció d'ubicar unes modificacions proposades d'un article a un altre. Entre altres, en l'apartat on es diu que a l'agost limitaran els comiats, CiU argumentava que "no s'aclareix quins seran els criteris (número de comiats simultanis, tipus d'empresa) ni l'abast" de limitació". Sobre els permisos, "no es diu res sobre quins criteris s'utiltizaran per concedir o denegar la sol.licitud presentada.