Fa uns anys, molt més sovint que actualment, podíem veure un cotxe a tota pastilla amb el conductor agafant el volant amb una sola mà i, amb l'altra, movent compulsivament un mocador (generalment blanc) a través de la finestreta. Era senyal inequívoc que al seient del costat o al darrere hi anava algú en situació d'emergència mèdica. Algú accidentat, algú ferit, algú desmaiat, o alguna dona que acabava de trencar aigües i havia iniciat les contraccions del part, etc. Ara, aquesta imatge, com explico al començament, costa més de veure. Afortunadament!

L'augment del nombre d'ambulàncies, el seu desplegament pel territori, la seva eficàcia i la seva rapidesa (amb totes les excepcions esporàdiques que vulguin) han propiciat que siguin molts menys els taxistes, els amics, els familiars, els samaritans anònims, etc., que hagin de posar en perill la seva vida, la de l'"accidentat" i/o la dels qui circulen en sentit contrari, per traslladar-lo a un servei d'urgències.

De tant en tant, però, salta la notícia en forma d'excepcional i divertida anècdota. Com l'argument que, fa pocs dies, varen donar als Mossos d'Esquadra, uns joves, en ser aturats a Lloret, quan circulaven a tota pastilla en direcció cap a Blanes. "Al nostre amic se li ha trencat el fre del prepuci fent l'amor a Tossa... el portem a l'hospital Comarcal" van argumentar. Ja ho veuen tota la Selva Marítima implicada en la història!

Els va costar molt poc als mossos comprovar que el que deien era veritat. En van tenir prou, després de demanar que "l'accidentat" es baixés els pantalons, descobrint la tovallola amarada de sang que portava a l'entrecuix. Sanitàriament parlant, tot acabava bé, una estona més tard, al servei d'urgències del Comarcal.

Pel que fa a la infracció, desconec el que preveu el codi de circulació en aquests casos: si la sanció per excés de velocitat és inevitable, si depèn de la interpretació i la benvolença dels agents que intervenen, o si hi ha previst algun tipus d'eximent (fa anys algunes parteres acabaven arribant a la clínica escortades per la policia). Passi el que passi, però, veure com un fre de prepuci trencat té la capacitat d'aportar una pinzellada d'actualitat a tota la Selva Marítima, em sembla francament divertit.