Les estades i competicions esportives professionals a Lloret han consolidat el turisme esportiu com el gran atractiu del municipi durant el mes d'abril. Sense anar més lluny, la destinació ha viscut la Setmana Santa a ple rendiment gràcies a l'ocupació esportiva, acollint importants esdeveniments com el torneig internacional de futbol base (MIC), la 37 San Jaime de Futbol, l'Eurobasquet, el Vila de Lloret d'handbol, concentració de clubs d'atletisme, entre altres.

Uns visitants que, segons explicava la regidora d'Esports, Ester Olivé, en declaracions Nova Ràdio Lloret, hauran portat durant l'abril uns 12.000 visitants, entre esportistes i acompanyants. Una xifra molt superior als 2.000 universitaris anglesos que es calcula hauran passat les últimes dues setmanes per la vila en el conegut com a "Lloretfest", una oferta que combina l'esport i l'oci nocturn i protagonistes en anteriors anys per alguns episodis desafortunats.

En concret, segons relatava Olivé, de les 12.000 persones que hauran estat a Lloret, 10.000 corresponen a esportistes i 2.000 a acompanyants. El motiu és que aquests dies s'han concentrat a la vila diferents disciplines, la majoria durant la Setmana Santa, com la quinzena edició del MIC, la 37 edició del San Jaime de Futbol, el Vila de Lloret d'handbol, la concentració de clubs europeus d'atletisme, l'Eurobasquet o la competició de petanca, entre altres.

Els equipaments esportius de la vila s'han trobat a ple rendiment i els més demanats han estat el camp de futbol, les pistes d'atletisme i els pavellons. A aquestes "instal·lacions esportives excepcionals i de primer nivell", com destacava ahir el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, cal destacar una planta hotelera "envejable" que "respon a les necessitats" dels visitants fent, per exemple, que Lloret, relatava la regidora d'Esports, fos una de les seus més importants per allotjar el MIC, una competició que, en paraules del regidor d'Esports, "posa en valor l'oferta" turística de Lloret. Un èxit esportiu durant l'abril que es deu al fet que "estem recollint els fruits de la feina feta", va dir Orobitg.

De fet, en aquesta època, hi ha una "sobredemanda" a les instal·lacions esportives, va prosseguir el regidor de Turisme, fet que deixa entreveure la necessitat de disposar de més equipaments esportius. "El pla operatiu ja ho preveu", va dir Orobitg, alhora que hi ha un conveni amb Blanes segons el qual esportistes allotjats a Lloret poden utilitzar la Ciutat Esportiva de Blanes, i viceversa.

De retruc, la "sobredemanda" de les instal·lacions durant l'abril ha fet, segons Orobitg que l'Ajuntament pugui ser "selectiu" a l'hora d'escollir a qui llogar els equipaments. És el cas dels joves universitaris del Lloretfest. Es calcula que uns 2.000 hauran passat en dues tongades, uns del 28 de març al 3 d'abril i uns altres del 6 al 12 d'abril, amb una oferta que combina l'esport amb l'oci nocturn i els atractius paquets "tot inclòs".

"Fa dos anys, la regidoria d'Esports va plantejar que era el moment de no arrendar-los els equipaments municipals i es va acordar restringir l'accés", deia Orobitg. "Això ens ha ajudat a no tenir la imatge que ara tenen altres municipis", en referència a Salou, almenys pel que fa als equipaments públics. "No estem disposats a segons quines escenes", afegia.

L'objectiu, segons el regidor, és desestacionalitzar la temporada turística fora de l'estiu i, per això, va destacar busquen potenciar altres sectors com els importants congressos o la iniciativa per adaptar els hotels als cicloturistes.