Almenys tres persones detingudes a Santa Coloma de Farners en el marc d'un macrooperatiu contra el petit tràfic de drogues que s'ha saldat amb 55 arrestats a tot Catalunya. La majoria dels detinguts són d'origen pakistanès i feien de llauners. Aprofitaven la venda ambulant per oferir haixix, marihuana i cocaïna en petites dosis sobretot al barri de Ciutat Vella de Barcelona. Els 55 detinguts es troben a comissaria, en espera de passar a disposició judicial en les pròximes hores.

A la comarca Selva així com a la ciutat de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat tot el macrooperatiu va començar de forma simultània al voltant de les set del matí. A Santa Coloma, furgonetes dels agents dels antiavalots (ARRO), de seguretat ciutadana així com d'altres unitats es van presentar davant dels domicilis. Un d'ells és al número 8 de passeig de Sant Salvador i dos més a la urbanització de Santa Coloma Residencial, un situat al carrer Lleida.

En el primer domicili, que es troba en ple centre de la ciutat i a prop de l'ajuntament, els agents van tallar el carrer amb les furgonetes dels antiavalots. Van pujar fins al primer pis i van esbotzar la porta d'un dels domicilis. A l'interior, hi havia almenys tres persones -dos homes i una dona- en el moment dels fets. Els policies van emportar-se dos homes emmanillats així com pertinences seves. Un d'ells té uns 40 anys, nacionalitat espanyola i és conegut per haver protagonitzat alguns aldarulls pel municipi. L'altre, és un company de l'home i és d'origen pakistanès. Aquests inquilins feia poc que vivien en el pis, segons van relatar veïns de la zona.

Els altres dos escorcolls es van produir a la urbanització Santa Coloma Residencial. Una zona que es troba a fora del nucli i que té moltes cases unifamiliars. Allà igual que al centre també van regirar els domicilis, un d'ells al carrer Lleida i es van emportar almenys una persona detinguda.

La investigació policial està dirigida per la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra i a Barcelona van comptar amb la col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Barcelona. En total es van desplegar fins a 380 agents entre policies de la DIC, antiavalots, unitat canina, entre altres. El jutge ha decretat secret d'actuacions.

Cop a la droga a petita escala

A Barcelona, van registar 32 pisos i locals, la majoria als barris de la Ribera i Gòtic de Barcelona, on vivien alguns dels arrestats. L'operació policial suposa un dels cops més forts dels últims anys contra el tràfic de tota mena de drogues a petita escala al districte de Ciutat Vella de Barcelona. Segons els investigadors, alguns dels llauners detinguts oferien també droga, especialment als turistes que passegen per Ciutat Vella, un dels districtes més concorreguts de la capital catalana. En un dels escorcolls, a la Rambla del Raval de Barcelona, els Mossos van detenir dos homes i van sortir carregats amb una caixa, el contingut s'analitzarà en els propers dies.