La política li havia proporcionat a Robert Fauria (CiU) un accés a persones rellevants a les quals, amb el temps, li podia sol·licitar favors personals. Per exemple, amb Abdelhafid El Yakoubi -cap a Girona de l’empresa matriu d’Eurest-. L’atestat del Servei de Vigilància Duanera recull com, en dos mesos, es produeixen cinc trucades entre ambdós en què Fauria demana i El Yakoubi proveeix. Sense pudor.

La Panera

A quatre dies del Nadal de 2012, Robert Fauria va donar les gràcies per telèfon a El Yakoubi per haver-li fet arribar una panera de Nadal que «era tan gran que havia necessitat una grua». En la mateixa conversa, Fauria li diu a l’empresari que li transmeti la seva gratitud per aquest detall al seu superior -Raúl Giménez Chavarría- qui, al seu torn, és el responsable regional de l’empresa matriu d’Eurest a Espanya i era la persona que amb el gerent del Consell Comarcal, Joan Burjachs (CiU) ja havien començat a parlar de l’organització del nou curs escolar fins i tot abans d’haver-se fet les pliques del concurs que va acabar guanyant Eurest.

Col·locació d'amics

Fidel al seu estil, que ha quedat reflectit en nombrosos atestats policials, el 13 d’agost de 2012, Fauria va sol·liciat a El Yakoubi que li trobés un lloc de feina a una noia de Mataró i un noi de Girona. L’empresari també li demana que li ofereixi un altre nom perquè necessita contractar una persona. El polític li ofereix una dona perquè pugui ser contractada al menjador escolar encara que la seva experiència en cuina fos nul·la. L’empresari no li amaga les seves reticències per por que l’Associació de Mares i Pares (Ampa) posés problemes però el president del Consell Comarcal li diu que no es preocupi, que això ell ho intentarà solucionar.

M'arregles el rentavaixelles

Posats a demanar, el convergent no es quedava curt. Hi ha una conversa telefònica amb El Yakoubi on aquest s’ofereix a arreglar-li el rentaplats de la Pizzeria Villavecchia -aleshores propietat de Fauria- i, fins i tot, enviar-li els seus tècnics que l’hi reparin o l’hi substitueixin mentre l’arreglen. En unes converses posteriors, es veu com Fauria li demana que li deixi un aparcament perquè ha de marxar de vacances i necessita un lloc on poder deixar el cotxe tot aquest temps. Uns dies més tard, el 6 d’octubre de 2012, El Yakoubi li diu a Fauria que ja li ha col·locat el seu nebot en un bon lloc de feina.