El ple de l'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar en el ple del passat mes d'abril una moció per demanar a la Generalitat una moratòria a la prolongació de l'autopista C-32 fins a la vila per fer una consulta popular sobre aquest projecte. La moció es va aprovar per 13 vots a favor (ERC, PP, ICV i els regidors no adscrits), l'abstenció del Millor i els set vots en contra de CiU. Arran de les properes eleccions municipals, la secció lloretenca de la Plataforma Aturem l'Autopista C-32, que s'oposa a la prolongació, ha promogut la signatura d'un document de compromís entre les deu candidatures locals en relació al perllongament de la via i el compliment del que es va aprovar en el ple.

El resultat és que sis de les candidatures s'han pronunciat a favor de respectar la decisió del ple del 20 d'abril per exigir la moratòria i convocar una consulta popular sobre el projecte i les seves alternatives. En tot cas, són les sis candidatures que han respost l'enquesta plantejada per la plataforma les que s'han pronunciat a favor d'aquesta consulta: ERC-Avancem; ICV-EUiA; PP; CUP; Lloret Unida; i En Lloret sí, se puede.

La plataforma també va efectuar una segona pregunta: esteu d'acord amb el projecte de prolongació de l'autopista C-32 fins a Lloret? A aquesta resposta, l'únic partit que hi ha respost positivament és la d'Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem. Mentre que els altres cinc partits que han respost s'hi han manifestat en contra.

La Plataforma Aturem l'Autopista C-32 ha concretat que les quatre llistes restants que es presenten a les municipals (CiU, Millor, PSC i Ciutadans) no han respost la proposta de posicionament. Fonts de l'associació han concretat que la setmana passada van comunicar a les candidatures dels deu partits que el cap de setmana podien passar a respondre les dues qüestions en una parada que van muntar. Han concretat que alguns van passar-hi el dissabte mentre que d'altres han respost durant aquesta setmana, de manera que entenen que les quatre candidatures que no s'han pronunciat han optat pel silenci sobre aquest assumpte.