Els principals carrers i places d'Arbúcies canviaran diumenge el seu aspecte habitual amb motiu del Concurs de Catifes de Flors del Montseny, pròleg de les típiques Enramades declarades per la Generalitat Festes Tradicionals d'Interès Nacional de Catalunya.

La flora del Montseny i de les Guilleries serveix per ornamentar les principals vies. Ginesta, gallarets, acàcia, pi sec i moltes altres espècies s'utilitzen per fer unes autèntiques obres d'artesania. Admirades per autòctons i forasters l'any passat les catifes van atraure més de 10.000 visitants d'arreu de les comarques gironines, Osona, Maresme, Vallès Oriental, Barcelona i la seva àrea metropolitana.

L'espectacle comença diumenge de bon matí i es perllongarà fins l'hora de dinar. Val la pena veure com, genolls a terra, els catifaires dibuixen les estores a la calçada i les emplenen de flors. A les sis de la tarda, el jurat format per membres de l'Associació Fotogràfica El Centre, proclamarà la catifa guanyadora. Mitja hora després començarà la cercavila que trepitjarà els carrers ornamentats, formada per gegants, cap-grossos i els grallers d'Arbúcies i Breda, la banda local New Serafins i Macroscopi. Durant tota la diada hi haurà una fira de productes artesans a la placeta de Can Reus i el carrer Segimon Folgueroles. A més, diversos recons del poble seran ornamentats amb premis als millors autors.

També el Museu Etnològic del Montseny oferirà la projecció dels audiovisuals Llegendes del Montseny i El Castell de Montsoriu. La presidenta de l'Associació de Catifaires d'Arbúcies, Pepi Pagès, explica que l'exposició floral "constitueix la millor promoció del municipi gràcies a l'esforç de grans i petits i una manifestació artística de difícil imitació". En paral·lel es convoca el concurs "Arbúcies, Jardí del Montseny", amb un premi de 450 euros a les cases més ben enjardinades amb plantes i flors.

Les activitats serveixen de preàmbul a les Enramades que comencen el pròxim dijous, al capvespre, a la plaça de la Vila amb una botifarrada popular. A partir d'aleshores i fins el dimecres 10 de juny hi hauran en els barris la típica dansa, cercaviles amb atxes enceses, balls vuitcentistes (xotis i vals), sardanes i concerts. Amb tot plegat, si acompanya el temps, la gresca i animació estan assegurats.