L'Ajuntament de Lloret ha signat un conveni amb les empreses Victori Produccions i Zig Zag Zug per organitzar, entre el 4 de juny i el 16 de juliol, un cicle musical als Jardins de Santa Clotilde. Es tracta d'una nova proposta cultural que sorgeix de la unió de tres ingredients: la música, el vi i l'ús del patrimoni històric com a escenari, va informar el consistori.

El festival arrencarà aquest dijous amb un concert de jazz amb Andrea Motis i Joan Chamorro i es tancarà el 16 de juliol amb l'actuació dels Quart Primera. En total s'han programat cinc concerts amb altres noms com Blaumut, In Crescendo o The Mamzelles.

Després de conèixer l'espai dels Jardins, les empreses esmentades van decidir apostar-hi perquè fos l'escenari i marc emblemàtic d'un cicle de concerts d'estiu. És per això que Victori Produccions i Zig Zag Zug van signar finalment un conveni amb l'Ajuntament segon el qual aquestes empreses s'encarreguen de l'organització del festival i el cartell de formacions que hi actuaran, i l'Ajuntament cedeix l'espai i s'encarrega de la difusió.

Sobre el festival, el Vinomi serà el resultat de la unió del patrimoni de Lloret de Mar Lloret i la seva voluntat de promocionar-lo a l'exterior, i la música en directe i el vi.

El nou cicle musical obrirà el 4 de juny amb el concert que oferirà Andrea Motis i Joan Chamorro.

El duet ja va actuar l'estiu passat als Jardins de Santa Clotilde contractats per l'Ajuntament lloretenc i l'espai està ben valorat pels músics. Per això, l'organització ha decidit repetir l'experiència, que va considerar un èxit l'estiu passat.

En concret, a banda del concert inaugural del 4 de juny amb Motis i Chamorro, el Vinomi continuarà el 18 de juny. Llavors serà el torn de Blaumut i el 2 de juliol actuaran In Crescendo, el 10 de juliol serà el torn de The Mamzelles i el 16 de Juliol els Quart Primera.

El Vinomi comptarà amb un escenari únic com són els Jardins de Santa Clotilde. Situat en un paratge sobre un penya-segat amb impressionants vistes sobre el mar, el jardí és una mostra de l'esperit del moviment noucentista. Els va dissenyar Nicolau Rubió i Tudurí a la manera dels antics jardins del Renaixement italià.

Segons Xavier Victori i Joel Comas, organitzadors d'aquest cicle de concerts, l'espai dels Jardins de Santa Clotilde de Lloret ha de permetre gaudir d'una experiència única al públic que hi assisteix per arribar a la gent d'una forma directa i especial, van afirmar els organitzadors. La connexió amb el públic arribatà també amb el fet que es podrà escoltar cada concert tot degustant una copa de vi.

Per la seva part, l'Ajuntament de Lloret, que en els darrers anys ha posat els Jardins de Santa Clotilde en valor a través de l'àrea de Patrimoni Cultural, cedeix l'espai per a la celebració d'aquest cicle de concert. Segons el regidor de Cultura, Arseni Frigola, l'objectiu és seguir donant a conèixer aquests jardins a l'exterior i promocionar Lloret i el seu patrimoni cultural. Frigola va defensar que són les propostes culturals les que ajuden a dotar de contingut les campanyes de promoció de Lloret de Mar.

El festival Vinomi també compta amb el patrocini del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona així com de l'empresa Guitart Hotels.