La CUP de Blanes ha descartat entrar en cap equip de govern i es mantindrà a l'oposició. Així ho va decidir per unanimitat l'assemblea celebrada dilluns.La setmana passada, la CUP, a petició del PSC i d'ICV-EUiA, van mantenir trobades per explorar fórmules per formar govern però dimarts els van comunicar la seva decisió final.

Per la CUP, els resultats de les eleccions, «tot i ser molt positius i obtenir dos regidors», «no avalen entrar» en cap govern, afirmen en un comunicat. Segons la regidora electa Clara Castrillo, «la gent que ha votat la CUP ho ha fet precisament per propiciar un canvi profund i real en la manera de fer i entendre la política municipal» i «el nostre paper no és ni avalar ni formar part dels projectes que des de sempre han estat governant».

Igualment, el portaveu, Jaume Pujadas, va insistir en què «no arribem per fer de crossa de ningú ni per garantir governs o projectes [É] continuistes del model de ciutat que pretenem capgirar». Amb tot, «no governar no implica quedar al marge de l'acció política» sinó que «apostem per treballar en positiu des de l'oposició» presentant propostes per «capgirar la dinàmica de la política municipal».