Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat poc després de les vuit del vespre l'incendi que afecta una zona boscosa a prop de Caldes de Malavella (Selva). El foc s'ha iniciat poc després de les dues del migdia en una zona de massa forestal situada a l'altura del quilòmetre 698,5 de l'N-II i, segons han indicat els Agents Rurals, ha cremat unes 15 hectàrees. Al lloc queden sis dotacions terrestres per revisar els dos perímetres i remullar punts calents. També treballen en les tasques d'extinció efectius de les dues ADF de la zona.

El cap de la Regió d'Emergències de Girona, Enric Cano, ha detallat que el foc s'ha iniciat en una zona boscosa de molt difícil accés. "No hi havia pistes forestals i hem hagut de tirar alguna línia d'aigua pel mig del bosc per poder encerclar les flames", ha detallat mentre coordinava els efectius aeris i els mitjans per aconseguir controlar les flames.

A més, l'incendi ha saltat d'una zona a una altra creant dos focus actius. El vent que bufava a aquella hora tampoc ha estat un bon aliat a l'hora de combatre les flames ja que ha dificultat encara més les taques d'extinció. D'altra banda, tal i com detallaven els ADF que es trobaven a la zona ajudant a les tasques d'extinció, el bosc situat en aquesta franja es troba molt brut, ple de bardisses i branques seques.

Altres veïns de la zona que s'han reunit a la rotonda de sortida de l'N-II cap a Sils, per seguir de prop l'avanç de les flames, apuntaven que els causants podrien esser uns joves que durant els darrers dies han estat recollint bruc per aquest bosc. El cap de la regió d'Emergències de Girona ha detallat que l'incendi - tot i situar-se prop de diverses urbanitzacions com la Tourist Club- no ha afectat cap casa i no ha estat necessari evacuar els veïns. L'incendi ha cremat unes 15 hectàrees de pi i alzines sureres. Els Mossos han tallat la sortida nord de l'N-II cap a Caldes de Malavella durant unes hores per precaució.