Setze alumnes de sisè de primària de l'escola Josep Madrenys de Vilobí d'Onyar van patir la matinada d'ahir una lleu infecció alimentària en una casa de colònies de Poble Nou del Delta, al terme d'Amposta. En total hi havia 24 alumnes del centre escolar de Vilobí que estaven al Delta de l'Ebre en un viatge de fi de curs acompanyats per quatre professores, de les quals dues, a més de 16 dels 24 alumnes, van resultar intoxicades, va confirmar l'alcaldessa de Vilobí en funcions, Olga Guillem.

El grup va sortir dilluns i tenien previst tornar aquest divendres a la vila però ahir ja van arribar a Vilobí, acompanyats per un metge i una infermera. Cap d'ells va requerir hospitalització i ara el Departament de?Salut investiga l'origen i possible causa dels fets.

A banda dels 16 alumnes de Vilobí intoxicats, 19 alumnes més de Sitges (Garraf) i Tortosa també van resultar afectats a la casa de colònies. En un comunicat, el Departament de Salut va explicar que el quadre clínic de tots ells ha estat lleu i no han necessitat cap trasllat hospitalari.

Tot plegat va tenir lloc la matinada d'ahir amb símptomes com nàusees, vòmits i diarrees de possible origen víric, explicava el departament de Salut citant els serveis sanitaris del CAP de Sant Carles de la Ràpita i unitats del SEM que es van desplaçar fins a l'alberg per atendre tots els alumnes.

El grup de 24 estudiants de Vilobí d'Onyar van sortir dilluns de viatge final de curs fins a la casa de colònies al Delta al costat de quatre professores. La intenció era tornar aquest divendres però, davant els fets, van avançar la tornada. Tots ells van arribar a Vilobí cap a les sis de la tarda. Per la seva part, una vintena d'alumnes ebrencs també van arribar ahir a casa, mentre que els del Garraf ho havien de fer tan aviat com els serveis sanitaris ho aconsellessin.

De moment es desconeix quin o quins aliments van provocar la infecció i, segons Salut, el Servei d'Epidemiologia de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre ha iniciat els treballs per conèixer l'origen de la possible toxoinfecció a través de la recollida dels aliments i de femta, que seran sotmeses a les anàlisis microbiològiques i virològiques pertinents.