Lloret de Mar ja disposa del nou projector de cinema digital que permetrà oferir sessions regulars al Teatre Municipal de Can Saragossa. Per provar el nou equipament tècnic, l'Ajuntament de Lloret ha programat per aquest dissabte una jornada completa i gratuïta de cinema amb pel·lícules com Doraemon, Cinema Paradiso o el documental Cap a Mar, va avançar ahir Nova Ràdio Lloret.

El passat 16 de març, el govern va aprovar iniciar la contractació pel subministrament i instal·lació de maquinària per a projeccions cinematogràfiques al teatre. El preu base de licitació era de 70.000 euros (IVA a part) i el termini per presentar les propostes va acabar el 18 d'abril. Entre altres requisits tècnics, el sistema de projecció digital havia de ser 2K (resolució de 2.048 x 1.080) i amb un complet sistema acústic cinematogràfic Dolby Digital Surround EX, i un servidor de cinema digital. A més, segons va explicar ahir l'alcalde en funcions, Romà Codina, el projecte permetria projectar pel·lícules també en 3D, tot i que caldria comprar les ulleres.

Durant el termini de presentació d'ofertes s'hi va presentar l'empresa Kelonik Digital SL. La Mesa de Contractació reunida el 23 d'abril va decidir adjudicar-los el contracte per 69.703,30 euros amb dos anys de garantia total i dos anys de termini de manteniment.

Codina va explicar que per demà s'ha organitzat una jornada per provar el nou projector, tot i que aquests dies ja s'han fet proves d'imatges i, segons el batlle, la qualitat és excepcional, al mateix nivell que qualsevol sala de cine.

Així, la jornada de demà per estrenar el nou projector, començarà al matí amb la pel·lícula infantil Doraemon, mentre que a la tarda es projectarà el documental Cap a Mar i la pel·lícula Cinema Paradiso. Tots els que vulguin assistir a la jornada, que serà gratuïta, hauran d'anar a recollir, però, una invitació al Museu del Mar.

Amb el nou projector, Lloret podrà oferir sessions regulars de cinema i haurà de decidir qui serà l'encarregat d'explotar el servei, amb un possible contracte. Tot i això, l'alcalde en funcions va assegurar que serà el pròxim govern municipal el que haurà de decidir com es gestionarà el servei.