Després de l'èxit sense precedents del concurs de Catifes de Flors del Montseny, el passat diu?menge, amb uns 20.000 visitants, ahir al vespre van començar els actes de les Enramades amb una botifarrada popular. En concret, a la plaça de la Vila es van cuinar a la brasa 3.500 botifarres al preu simbòlic d'un euro als veïns i residents.

"Les botifarres es compren a parts iguals a totes del xarcuteries perquè el sector en surti beneficiat", va dir l'alcalde, Pere Garriga.

Les botifarren van estar acompanyades de 350 quilos de llesques de pa amb tomàquet i el repartiment de 120 litres de taronjada, llimonada i altres refrescs, 400 litres d'aigua i 600 litres de cervesa. "Després de les catifes, la botifarrada és l'acte que compta amb més participació", va valorar la regidora de Festes i principal responsable de l'organització, Maria Àngels Soler. Antigament es feia una una sardinada però anys després fou canviada per una botifarrada, "més adient per un poble de muntanya a l'interior del nostre país", va afegir la regidora.

Les activitats programades

Després del pròleg d'aquestes festivitats amb la mostra floral, amb uns 20.000 visitants, les Enramades es perllongaran fins al dia 10 de juny amb cercaviles, sardanes, concerts, balls vuitcentistes i la típica dansa a cada barri que durant aquestes jornades són ornamentats amb garlandes i banderetes per continuar una tradició nascuda al segle XVI i que el departament de Cultura de la Generalitat ha declarat Festes Tradicionals d'Interès Nacional de Catalunya. Així, aquest dies actuaran l'orquestra Montgrins, la cobla L'Arbucienca, la banda New Serafins, el grup musical La Girasol, la xarranca Los Labradores, el duet musical Amalgama, la Banda del Drac, el grup d'havaneres A tota Vela, La Montecarlo, el DJ Xavi Rubio i els cor de veus blanques Lutiana, famós per haver-se classificat finalista en l'exitós concurs de corals de TV3, Oh Happy Day.

Tampoc hi faltarà una exhibició de la Mediterrània Escola de Dansa Irlandesa. Amb aquell ventall d'intervencions i si el bon temps acompanya, "l'animació està assegurada i, col·locant la bandera d'Arbúcies als balcons, posarem en evidència que som un poble arrelat a les nostres tradicions", va sentenciar la regidora de Festes.