La quarta edició de Blanes12 que s'ha celebrat aquest passat cap de setmana ha estat valorada positivament per la regidora de Promoció de la Ciutat en funcions, Lara Torres, qui va destacar ahir que l'objectiu de posicionar Blanes com a ciutat comercial i turística, així com reafirmar els atractius culturals i festius de la vila, s'han complert. L'experiència l'han organitzat l'Ajuntament de Blanes i l'Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) amb el suport i col·laboració de diverses entitats, empreses, comerços i establiments, alguns dels quals també han actuat com a patrocinadors.

En aquesta edició hi han participat 140 empreses i serveis, organitzant entre tots més de 70 activitats que han competit en varietat i atractiu. El tret de sortida de divendres passat, amb la Shopping Night, va congregar als carrers del centre de la vila milers de participants, culminant tot plegat amb el sorteig de 3.000 euros en 12 vals de compra de 250 euros de l'ABBC.

La regidora també va destacar l'opció que s'ha donat de nou a les empreses de Blanes perquè fessin promoció dels seus productes.

D'altra banda, per segon any consecutiu, les parades del Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre van organitzar una rifa de quatre menús degustació amb dos vals per a dues persones.

A banda dels establiments comercials, restaurants i empreses de serveis que oferien ofertes i descomptes promocionals, les activitats a peu de carrer es van allotjar en diversos espais repartits arreu del municipi, d'entre els quals n'hi hagut alguns incorporats per primera vegada al Blanes 12. Un d'ells va ser la plaça Solidaritat, on durant tot el dissabte es va fer una exposició i concurs de bonsais. Un altre nou espai va ser la plaça del costat de l'antic pavelló, prop de la plaça dels Països Catalans, on es va fer una trobada de big bands. La resta d'espais van ser la plaça d'Espanya, amb tallers gratuïts infantils i per a adults; el Passeig de Mar, amb inflables, diverses modalitats de master class i teràpies naturals, entre d'altres; i la platja de Santa Anna, amb una activitat guiada de snorkeling. L'escenari de la cruïlla dels carrers Raval i Muralla va allotjar dissabte sessions de contes mentre la plaça dels dies Feiners també va acollir activitats com el concert de dissabte a la nit.