El gerent del Consell Comarcal de la Selva i número tres de la llista de CiU a les eleccions municipals d'aquest passat 24 de maig, Martí Pujals, ha renunciat com a regidor i no prendrà possessió del càrrec aquest dissabte durant la constitució del nou Ajuntament.

Els resultats electorals van mantenir Tossa Unida (TU) a l'alcaldia amb 7 regidors contra els 5 de CiU. Pujals és el gerent del Consell Comarcal des del setembre de 2014, quan va prendre possessió del càrrec -nomenat per CiU- en substitució de Joan Burjachs, que va dimitir per la seva suposada implicació en el cas Manga.

Després dels resultats de les eleccions, amb CiU a l'oposició, segons va explicar ahir el mateix Pujals, tenia dues opcions. Per un costat, prendre possessió de l'acta de regidor a Tossa, però això comportaria automàticament que aquesta setmana havia de renunciar al seu càrrec de gerent, la única feina que té actualment, perquè ser gerent del Consell i regidor alhora és incompatible.

La segona opció era renunciar com a regidor i mantenir la feina al Consell. Precisament, CiU ha estat la força més votada a la comarca i tot apunta a que, després d'aconseguir els pactes necessaris, mantindrà la presidència del Consell. Per tant, Pujals mantindria la feina, a menys que altres grups formin una alternativa o, fins i tot, el nou govern, emcara que amb CiU, decideixi canviar de gerent.

Pujals ha optat per renunciar com a regidor i la Junta Electoral de Santa Coloma ja ho ha acceptat. El nou regidor serà el número 6 de la llista, Josep Esteve Ruaix Galan.

El gerent de Consell va exposar ahir que li feia "molta il·lusió" ocupar un càrrec "al que vinc optant des de 1998" però en no poder formar part del govern local, ha renunciat per motius laborals.