Les negocicions per formar un govern a Blanes estan més calentes que mai i els esdeveniments es desenvoluparan amb rapidesa fins aquest dissabte, quan s'ha de constituir ja el nou Ajuntament. Tot està obert però en els últims dies s'han produït grans canvis.

Per un costat, el nou consistori té una clara majoria d'esquerres, i amb aquesta idea han treballat la majoria de forces des del primer moment. Dilluns, ICV-EUiA presentava un document amb unes demandes al PSC (per sumar també amb ERC i Batega). Entre altres, explicaven les regidories que volien portar, fer una auditoria i demanaven una alcaldia compartida, dos anys per al PSC i dos per a ICV.

El PSC no estava disposat a compartir l'alcaldia i per això i altres motius van optar per iniciar converses amb CiU. Dimecres, però, l'assemblea d'ICV-EUiA va decidir no demanar l'alcaldia per facilitar les negociacions amb el PSC i intentar el govern d'esquerres, sense renunciar a l'auditoria.

Els socialistes admeten que tot està obert però el cert és que ara se centren en les negociacions amb CiU, amb els quals ja han iniciat converses per arribar a un acord. En cas que prosperessin, el pacte podria estar fet, tot i que al final dependria de l'aprovació de l'executiva socialista i també de la de CiU, que podrien no acceptar el pacte. En cas que fos així, es podria arribar a la situació que tot es resolgués dissabte i, fins i tot, que s'investís el cap de llista del PSC, Miquel Lupiáñez com a nou alcalde en solitari en ser la llista més votada. Ja la pròxima setmana es podrien reprendre els contactes per sumar grups al govern.

Ara bé, per si no n'hi ha prou i augmentar la incertesa, per avui hi ha convocades dues rodes de premsa. La primera és d'ICV-EUiA per informar de la situació actual i, l'altra, una roda conjunta del PSC i CiU per explicar les últimes novetats en les negociacions.