Fins al 13 de setembre les platges de Blanes es tenyiran de taronja amb la incorporació dels vint-i-dos efectius del Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme (SVSS), que ahir es va posar en marxa. Inicialment n'hi haurà setze, mentre que a partir de l'1 de juliol se n'incorporaran sis més.

Prèviament a la posada en funcionament, divendres tots els socorristes que formen part del servei ja van començar les primeres tasques amb un curs. La sessió formativa va anar a càrrec de Josep Lluís Pouy, cap de Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes. Un altre dels aspectes en què es té especial cura a les platges de Blanes, que fan que el servei continuï sent pioner arreu de l'Estat espanyol, és que són Territori Cardioprotegit. No tan sols perquè els socorristes han assistit a un curs especialitzat adreçat exclusivament al personal d'emergències per a la utilització dels DEA, desfibril·lador extern automàtic. Els efectius del SVSS disposen d'un total de sis DEA al seu abast: tres estan distribuïts en cada lloc de socors, dos més formen part de l'equipament dels vehicles de Protecció Civil, i el sisè està implementat a l'Oficina de Turisme d'Els Pins, molt a prop de la platja, i en plena zona turística. A banda d'aquests desfibril·ladors mòbils, també n'hi ha 5 de fixos.

Entre les novetats que s'han incorporat aquest estiu destaca la renovació que s'ha fet d'un dels tres llocs de socors amb que treballa el Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme. Es tracta de la caseta d'obra que hi ha a Cala Bona, que durant els darrers mesos s'ha renovat de cap i de nou, amb una inversió d'uns 35.000 euros. En total, hi ha tres llocs de socors.

L'altra novetat és la nova embarcació que s'ha comprat per fer vigilància i rescats. Es tracta d'una barca semirígida que ha significat una despesa d'uns 15.000 euros, dels quals una part ha estat subvencionada per la Diputació de Girona. El preu de l'embarcació és inferior al que és habitual, ja que s'han pogut aprofitar alguns dels elements de l'anterior vehicle aquàtic com ara el motor i el sistema de comandament.

Per vuitè any consecutiu, el Servei depèn directament de l'Ajuntament de Blanes a través del Departament de Protecció Civil, la qual cosa facilita una sèrie de funcions que, si es contracten externament, no són possibles. Una d'elles és que es facilita la coordinació amb la Policia Local de Blanes perquè puguin desenvolupar funcions de seguretat ciutadana.