Dos detinguts. Aquest és el nombre d'arrestats que hi ha de moment arran del tiroteig que es va produir a la urbanització de Vallcanera de Sils dilluns el migdia. Els arrestats pels Mossos d'Esquadra són: l'autor dels trets a qui consideren presumpte autor d'un intent d'homicidi i una dona, la que va rebre un tret a l'espatlla, a qui se li atribueix un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat ja que es va resistir en el moment de la seva detenció. Els Mossos encara busquen els altres tres homes implicats en el tiroteig.

El succés es va produir aquest dilluns a la tarda per una suposada revenja per un tema de drogues, però tot havia començat abans, cap a les dues del migdia, quan un home es va presentar al número 17 del carrer Pau Casals de la urbanització de Vallcanera de Sils. En una casa unifamiliar i es va estar una bona estona, sembla ser parlar sobre el cultiu de marihuana. Després, però, en sortir va agafar una pedra, que va llançar contra el cotxe del propietari de la casa, que estava aparcat a fora.

Al cap d'una estona, el mateix home va tornar a la casa de Sils, però aquest cop amb tres persones més. Finalment són tres homes i una dona, aquesta última, la que va resultar ferida.

Un cop allà, segons van relatar testimonis, el propietari de la casa ja els esperava amb una escopeta a la mà. Va disparar dos trets i segons sembla mentre forcejava amb les quatre persones, un dels projectils va impactar contra l'espatlla de la dona que anava amb els atacants.

Aquesta, una jove de 33 anys, veïna de Sils, va sortir corrents de casa i va anar cap a un bar que hi ha proper a demanar ajut. Va ser llavors quan es van alertar els serveis d'emergència, que ràpidament es van personar al lloc dels fets. Fins i tot, un helicòpter del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) va anar a la urbanització per socórrer els ferits, si era el cas.

La noia va resultar ferida lleu i malgrat ser evacuada a l'hospital Santa Caterina, va ser donada d'alta a la tarda. En aquell moment, els Mossos d'Esquadra la van portar cap a comissaria per declarar però es va resistir, per la qual cosa v qeudar arrestada.

En paral·lel, el veí de Sils, un home de 45 anys, nacionalitat espanyola i amb antecedents policials, també va ser traslladat a comissaria. Els va relatar els fets i els Mossos d'Esquadra li imputen ser el presumpte autor d'un delicte de temptativa d'homicidi perquè és qui hauria disparat l'escopeta i hauria ferit la dona. Està previst que els dos detinguts passin en les properes hores a disposició judicial als jutjats de Santa Coloma de Farners.

Els Mossos d'Esquadra segueixen buscant la resta dels homes que van fugir del lloc dels fets i que estan implicats en el tiroteig a la urbanització de Vallcanera per aclarir com es va produir i per què.