La Guàrdia Civil ha detingut a Lloret de Mar (Selva) el màxim responsable d'un grup de narcotraficants que subministrava cocaïna a la màfia calabresa 'La Ndragheta'. Es tracta de Gabriele B., de 39 anys i nacionalitat italiana, i encarregat d'adquirir importants partides de droga a càrtels colombians. Paral·lelament, a Itàlia s'han detingut 34 persones que serien les encarregades de repartir la cocaïna al centre d'Europa. Tots ells són membres del conegut clan mafiós i acusats d'intentar introduir a Itàlia quatre tones de cocaïna, intervinguda en diferents fases i operacions. El detingut dirigia el grup des de Lloret de Mar on també s'han fet dos registres domiciliaris, a més d'un tercer a Barcelona.

L'operació es va iniciar el desembre del 2014 després que la Guàrdia Civil interceptés un veler procedent de Sud-Amèrica a 40 milles al sud de Tenerife amb 725 quilos de cocaïna. L'embarcació, de nom 'Adamas', va ser abordada per la Guàrdia Civil, que va detenir dos ciutadans de nacionalitat espanyola que patronejaven el veler. A partir d'aquí, els agents van iniciar una investigació per determinar qui havia contractat la partida de droga i van esbrinat que Gabriele B. mantenia contactes amb ciutadans de nacionalitat italiana.

L'organització italiana introduïa la droga a través del Port de Goia Tauro de Calàbria, i des d'allà la venien a Centre Europa.

A banda de les detencions, la Guàrdia Civil va dur a terme tres registres domiciliaris, dos a Lloret de Mar i una a Barcelona. Es van intervenir una pistola municionada, quatre vehicles d'alta gamma, 20.000 euros ocults en un dels vehicles, joies i documentació relacionada amb els fets investigats, entre d'altres.

L'operació ha estat dirigida pel Jutjat Central d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional i de la Fiscalia Antidroga.