'Montseny ajudem Nepal'. Aquest és el lema de la jornada solidària que es farà aquest diumenge a Arbúcies, a la comarca de la Selva, en benefici dels damnificats pels terratrèmols de Nepal. Des de les cinc de la tarda i fins a les nou del vespre, el Mas Can Ferrer d'aquesta localitat selvatana acollirà tota mena d'activitats com tallers, música, exposicions de quadres o dansa amb l'objectiu de recollir fons per una bona causa. L'esdeveniment ha estat impulsat per quatre veïns de la zona del Montseny i compta amb la col·laboració del Cor Lutina, Pep Poblet, en Peyu, l'exmembre de Sau, Pep Sala, Paolo Tomaselli, els consistoris de Sant Hilari Sacalm i diverses entitats com Oxfam-Intermón.

Un dels organitzadors, en Toni Dalmau, subratlla que esperen rebre més de 300 visitants i recollir -presencialment aquest diumenge i mitjançant les dues altres fórmules que s'han empescat via internet- entre 3.000 i 10.000 euros. Els impulsors -que no tenen cap vincle amb aquest país asiàtic més enllà de l'admiració que els desperta aquell territori- van escollir la zona del Montseny per realitzar la jornada perquè es tracta d'un espai muntanyós, com el Nepal.

L'acte solidari compta amb el suport de diversos consistoris com el d'Arbúcies, Sant Hilari Sacalm i d'altres de les comarques gironines i es faran intervencions i xerrades a càrrec de l'organització Oxfam-Intermón, la Clínica de Medicina Homeopàtica de Bhaktapur i Araceli Segarra. Tots els diners recollits es destinaran a ajudar els damnificats pels terratrèmols i per intentar reconstruir el país.