Santa Coloma de Farners ja té col·locada la passera que l'uneix amb la urbanització Santa Coloma Residencial. Les tasques per a la seva instal·lació es van dur a terme durant la matinada del dijous a divendres, en què es va col·locar l'estructura que permet connectar els dos nuclis de la població a través d'una via verda i que salva el pas per la carretera C-63. No obstant això, fonts de l'Ajuntament de Santa Coloma van concretar ahir que encara no està obert el pas a vianants i ciclistes, cosa que està previst fer en els propers dies.

El ple de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners va aprovar, per unanimitat, aquest projecte el mes de setembre de l'any passat. D'aquesta manera, donava resposta a una reclamació dels veïns de la urbanització, que es queixaven del risc que comportava creuar la carretera a peu per anar d'un costat a l'altre.

L'obra, que ha estat finançada per l'Ajuntament, ha costat 140.000 euros (IVA inclòs). L'Oficina del Canvi Climàtic hi ha participat amb una aportació de 53.000 euros de subvenció. Els treballs van començar el passat mes de març i els ha dut a terme Aglomerats Girona.

La infraestructura és un pas elevat a la carretera C-63 (punt quilomètric 25,5) que uneix Santa Coloma de Farners i la urbanització Santa Coloma Residencial. Aquesta passera és d'ús exclusiu per a vianants i ciclistes i té com a objectiu garantir la seva seguretat quan creuen la carretera C-63, entre la carretera vella de Girona i la urbanització, van afegir les fonts municipals.

Dispositu de matinada per a la instal·lació de la passera.Imatge dels treballs de nit per al muntatge