Una dona de 48 anys i veïna de Riudarenes va morir ofegada ahir al migdia a la platja de Sa Boadella de Lloret de Mar. Segons va confirmar Protecció Civil, la víctima mortal s'estava banyant prop de les roques quan va tenir problemes per sortir de l'aigua. Una dona va alertar el telèfon d'emergències i al socorrista, que la va treure de l'aigua i li va fer les maniobres de reanimació. Fins al lloc dels fets es van desplaçar dues ambulàncies del SEM, que no van poder fer res per salvar-li la vida, així com una patrulla dels Mossos, Protecció Civil i de la Policia Local de Lloret.

En concret, els fets van succeir pels volts de les 12.13 hores. Fonts de Protecció Civil, dels Mossos d'Esquadra i del consistori van explicar que la víctima, una dona de 48 anys veïna de Riudarenes, s'estava banyant prop de les roques de la cala Sa Boadella quan va tenir problemes dins de l'aigua. Una dona que es trobava a la platja practicant snorkel va veure que la víctima tenia dificultats per nedar i va alertar els socorristes -treballadors de l'empresa Proactiva- que estaven a la zona i, al mateix temps, va trucar a emergències.

Dos socorristes i la banyista que va avisar dels fets es van llançar a l'aigua per ajudar la víctima i van aconseguir treure-la del mar.

Un cop a la sorra, van començar a practicar-li les maniobres de reanimació amb l'equip d'emergències del SEM que es va desplaçar fins al lloc, però no van poder fer res per salvar-li la vida.

La víctima residia a Riudarenes però era una habitual de la platja de Sa Boadella de Lloret, on acostumava a acudir-hi sola, tot i que ahir la platja estava plena. A l'espera de l'autòpsia, tot apunta que la dona hauria patit un atac de cor.

En el moment dels fets a la cala Sa Boadella de Lloret de Mar onejava bandera verda. Fins al lloc es van desplaçar una patrulla dels Mossos d'Esquadra, efectius de Protecció Civil i membres de la Policia Local i dues ambulàncies.

Precisament, des d'aquesta setmana Lloret de Mar té en funcionament el servei de salvament i socorrisme amb un període de servei que s'allargarà fins al 15 d'octubre. En total, el municipi compta amb 22 socorristes aquàtics repartits en les 5 platges -inclosa la de Sa Boadella- i un complet equip de vigilància i salvament. Entre altres, aquest equipament inclou dos llocs de socors i primers auxilis, quatre punts d'intervenció i assistència sanitària, nou cadires de vigilància, una embarcació, una moto aquàtica, dos vehicles, dos ciclomotors i sis desfibril·ladors.