L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu (CiU), té tots els números per tornar a ser el president del Consell Comarcal de la Selva. Balliu és el candidat del seu partit, que és el que més consellers té en l'organisme comarcal, amb 12. El Consell Comarcal de la Selva compta amb 33 consellers; la resta estan repartits de la següent manera: ERC, vuit; Independents per la Selva, cinc; PSC, tres; ICV-EUiA, dos; el PP, un; Ciutadans, un; i la CUP, un.

Balliu va manifestar ahir que «els companys i el partit m'han donat la confiança» per liderar els representants de la federació nacionalista al Consell Comarcal. De moment, va concretar que no hi ha res tancat i tot està obert, de manera que no tanca cap porta a un govern de coalició, tampoc amb Esquerra Republicana de Catalunya, amb qui CiU va governar el mandat anterior fins el juliol de l'any passat. El trencament es va produir a causa del cas Manga, el mateix que va portar a Balliu a ser el president l'abril de 2013.

Balliu ha concretat que «no hi ha cap condicionant» a l'hora de tancar un pacte per aquests quatre anys i ha afegit que «no hi ha cap entrebanc perquè nosaltres pactem amb persones». En aquest sentit, l'alcalde de Caldes va precisar que dels consellers comarcals que tindrà ERC, només un hi era l'anterior mandat. Després que es desfés la coalició de govern amb els republicans, CiU va establir una nova aliança amb els socialistes, la qual ha funcionat bé, va afirmar Balliu.

Mentre que el pacte de govern de CiU amb Esquerra donaria una àmplia majoria; l'acord amb el PSC implicaria buscar un altre partit ja que es quedarien a dos consellers dels 17 que atorguen la majoria absoluta. CiU la podria aconseguir amb els cinc membres d'Independents per la Selva.