El grup hoteler Guitart Hotels va commemorar el seu 60è aniversari amb un acte presidit per Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, i que va congregar 300 convidats a l'hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar per gaudir del menú elaborat per figures del panorama gastronòmic actual i conèixer els guardonats en els I Premis Climent Guitart. Els guardons són una iniciativa nascuda per honorar la memòria de l'hoteler Climent Guitart i Pascual.

En aquesta primera edició, els guardonats van ser: Luz Casal, per la seva extensa trajectòria musical i la seva personalitat lluitadora; el Celler la Vinyeta, per tractar-se d'una explotació de vinya i olivera que ha contribuït amb èxit al foment del turisme enològic; el Banc del Aliments de les comarques gironines, per les 100 tones d'aliments aconseguides en 16 de localitats de la Costa Brava, durant la Recapta Costa Brava 2014; i Pol Monja, per ser l'estudiant que ha aconseguit la millor nota en el Cicle Formatiu d'Hostaleria i Turisme de l'institut Ramon Coll i Rodés de la vila en aquest curs. Monja també va rebre una beca del CETT, Campus Internacional de turisme, hostaleria i gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona, perquè pugui continuar els seus estudis en un curs de Formació Superior de Cuina i Gastronomia.

Segons Cristina Cabañas, presidenta de Guitart Hotels, «la commemoració d'aquests 60 anys representa un punt i seguit en l'evolució de Guitart Hotels», i va destacar «que els Premis Climent Guitart són el nexe entre el passat i el futur del grup».

L'acte va comptar amb la presència d'altres personalitats, com Pilarín Bayés, il·lustradora i ninotaire catalana; Antón Costas, president del Cercle d'Economia; Jaume Dulsat, alcalde de Lloret; Lucrecia, actriu i cantant cubana; Enric Masip, destacat jugador d'handbol; o Josep Maria Piqué, director general de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Les línies de negoci de Guitart Hotels han estat sempre molt vinculades al turisme familiar, esportiu, de negocis i cultural. La família Guitart va viure els orígens del boom del turisme de la Costa Brava amb la inauguració del seu primer establiment, l'Hotel Mar Brava, situat a Tossa de Mar, l'any 1955. Al cap de 10 anys, amb la incorporació de l'Hotel Guitart i l'Hotel Rosa de Lloret de Mar, Guitart Hotels es va constituir com a grup hoteler.

A partir de l'any 1983, Climent Guitart, recent format a ESADE i a la Universitat de Harvard, agafa el relleu generacional de l'empresa i assumeix la presidència de Guitart Hotels. A partir d'aleshores van anar incorporant diferents hotels al grup, com l'Hotel Guitart Club Goya, o el Guitart Central Park Hotel, que va ser el primer ressort de la Costa Brava (1985).

Actualment, el grup hoteler compta amb deu establiments: a Barcelona, el Guitart Grand Passage; als Pirineus, el Guitart Termes La Collada, i el Guitart la Molina Aparthotel & Spa, a La Molina; a Lloret, on el grup hoteler hi té el cor de la seva activitat i la gestió de l'empresa, el Guitart Gold Central Park Resort & Spa, el Guitart Club Goya, el Wellness & SPA Insitut GEM, l'Aparthotel Guitart Central Park & Spa, el Guitart Rosa, el Guitart Monterrey i Guitart Central Park and Spa.