L'exdiputat de CiU i exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo (CDC) compareixerà avui en el judici en el qual afronta dos anys i mig de presó acusat d'acceptar donacions d'un suposat mafiós rus, a canvi d'afavorir-lo en els seus projectes urbanístics.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) reprendrà avui, després de gairebé un mes de pausa, el judici pel "cas Clotilde", en què el tribunal comunicarà la seva decisió sobre la petició de nul·litat del procediment que van plantejar les defenses en la primera sessió, el passat 3 de juny, en entendre que l'acusació es basa en escoltes il·legals.

Si el tribunal acorda prosseguir amb el judici -ja sigui perquè desestima la petició de nul·litat o perquè remet la seva resolució a la sentència-, la sessió continuarà amb la declaració dels imputats.

Al costat de Crespo, que va deixar el seu escó al Parlament arran d'aquest cas de presumpta corrupció, també està prevista per avui la declaració d'Andrei Petrov, el presumpte cervell d'una trama de blanqueig de la màfia russa a la Costa Brava, així com de l'exregidor d'Urbanisme de Lloret, Josep Valls (CDC), de l'arquitecta Pilar Gimeno i de qui va ser president del club d'hoquei de la població Josep Perarnau.

La Fiscalia demana per a Crespo dos anys i mig de presó, una multa de 831.600 euros i vuit anys d'inhabilitació -per un delicte de suborn i un altre de prevaricació-, mentre que reclama dos anys de presó per a Petrov, dos anys i tres mesos per a Valls, dos anys i un mes per a Gimeno i dos anys per a Perarnau.

Crespo va dimitir com a diputat de CiU al Parlament el passat 12 de maig, hores després que el TSJC anunciés que el judici se celebraria de forma imminent.