30 de juny de 2015
30.06.2015

Dos detinguts en una batuda dels Mossos contra el tràfic de drogues a Lloret

Van desarticular un supermercat de la droga ubicat en un bar que estava proveint d'MDMA i èxtasis els camells

01.07.2015 | 07:18
L´operatiu policial es va desenvolupar al Rob Roy Tavern, prop de la zona d´oci nocturn de Lloret de Mar · Carles Colomer

Un cop precís el que van dur a terme ahir els Mossos d´Esquadra contra un supermercat de la droga a Lloret de Mar que es trobava dins el Rob Roy Tavern, al carrer de Ponent. Feia dies que sospitaven del nombre de camells que estaven detenint i els agents volien posar les manilles als seus proveïdors. I ahir, en només trenta minuts, van fer dos detinguts i un comís de 200 pastilles d´èxtasis, una vintena de monodosis d´MDMA i una important quantitat de diners en moneda fraccionada.

L´operatiu coincideix amb la finalització del festival Innovation in the sun –que cau la setmana de Sant Joan–, el qual està especialment controlat per la policia autonòmica en detectar que durant aquest període s´incrementa el volum d´estupefaents al carrer. Els quatre detinguts confirmen aquesta tendència i és el que també ha permès els agents lligar caps fins al Rob Roy Tavern.

A un dels camells li van trobar 15 bossetes preparades per vendre i abundant diner en metàl·lic. Els altres tres detinguts formaven part d´una colla de turistes que s´havien fet un lloc a la riera de Lloret i als que van enxampar els Mossos el passat divendres mentre feien els intercanvis sense ni tan sols dissimular. Un d´ells va intentar escapar mentre tirava la droga al terra però de res li va servir. Van quedar tots arrestats i se´ls va comissar la ketamina i els més de 1.000 euros que duien a sobre.

A partir d´aquí, els agents van començar a estirar del fil per esbrinar on es trobava el supermercat de la droga que els proveïa. L´abundant clientela que havien observat al Rob Roy Tavern els va cridar l´atenció, sobretot perquè es tractava de joves que entraven i sortien en menys del que es triga a preparar un cafè.

La batuda d´ahir ha permès clausurar un dels proveïdors de droga per als petits traficants però els Mossos també han detectat que molts turistes aprofiten que viatgen fins a Lloret amb autobús per traginar la droga des dels seus països d´origen, vendre-la a la zona d´oci i costejar-se així les vacances i la festa. Aquest mètode d´introducció d´estupefaents dificulta la tasca policial perquè són molts els autobusos que cada setmana entren i surten de Lloret i no tots es poden escorcollar. A més, a diferència del que passa en els aeroports, els turistes que opten per aquest sistema de transport no s´enfronten a cap escorcoll.

Els que quedaven sense material, sabien que podien acostar-se al Rob Roy. Ara ja no.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook