Un cop precís el que van dur a terme ahir els Mossos d´Esquadra contra un supermercat de la droga a Lloret de Mar que es trobava dins el Rob Roy Tavern, al carrer de Ponent. Feia dies que sospitaven del nombre de camells que estaven detenint i els agents volien posar les manilles als seus proveïdors. I ahir, en només trenta minuts, van fer dos detinguts i un comís de 200 pastilles d´èxtasis, una vintena de monodosis d´MDMA i una important quantitat de diners en moneda fraccionada.

L´operatiu coincideix amb la finalització del festival Innovation in the sun -que cau la setmana de Sant Joan-, el qual està especialment controlat per la policia autonòmica en detectar que durant aquest període s´incrementa el volum d´estupefaents al carrer. Els quatre detinguts confirmen aquesta tendència i és el que també ha permès els agents lligar caps fins al Rob Roy Tavern.

A un dels camells li van trobar 15 bossetes preparades per vendre i abundant diner en metàl·lic. Els altres tres detinguts formaven part d´una colla de turistes que s´havien fet un lloc a la riera de Lloret i als que van enxampar els Mossos el passat divendres mentre feien els intercanvis sense ni tan sols dissimular. Un d´ells va intentar escapar mentre tirava la droga al terra però de res li va servir. Van quedar tots arrestats i se´ls va comissar la ketamina i els més de 1.000 euros que duien a sobre.

A partir d´aquí, els agents van començar a estirar del fil per esbrinar on es trobava el supermercat de la droga que els proveïa. L´abundant clientela que havien observat al Rob Roy Tavern els va cridar l´atenció, sobretot perquè es tractava de joves que entraven i sortien en menys del que es triga a preparar un cafè.

La batuda d´ahir ha permès clausurar un dels proveïdors de droga per als petits traficants però els Mossos també han detectat que molts turistes aprofiten que viatgen fins a Lloret amb autobús per traginar la droga des dels seus països d´origen, vendre-la a la zona d´oci i costejar-se així les vacances i la festa. Aquest mètode d´introducció d´estupefaents dificulta la tasca policial perquè són molts els autobusos que cada setmana entren i surten de Lloret i no tots es poden escorcollar. A més, a diferència del que passa en els aeroports, els turistes que opten per aquest sistema de transport no s´enfronten a cap escorcoll.

Els que quedaven sense material, sabien que podien acostar-se al Rob Roy. Ara ja no.