El comitè d'empresa de l'hospital comarcal de Blanes i de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Lloret i Tossa de Mar denuncia que el tancament de dotze llits d'hospitalització de la planta de traumatologia aquest agost contribuirà a "col·lapsar més" el servei d'urgències. CCOO assegura en un comunicat que actualment ja hi ha carència de llits i que això provoca que pacients hagin de compartir boxs i que, a vegades, no rebin l'assistència "amb la qualitat que es mereix". "No se li pot dedicar el temps necessari i queda malmesa la intimitat del pacient", indiquen. El comitè demana a la direcció que es replantegi la decisió i recorda que, en els mesos d'estiu, augmenta el nombre de pacients en aquesta zona.

"Actualment, amb la planta de traumatologia al 100%, no pot assumir tot el flux de malalts de l'àmplia zona de cobertura, deixant pacients ingressats en lliteres incòmodes durant dies i dies al serveu d'urgències", denuncia el comitè d'empresa en un comunicat. Per això, alerten que la decisió de tancar dotze llits de la planta entre l'1 i el 31 d'agost contribuirà a "col·lapsar" més el servei d'urgències.

El comitè alerta que "pacients operats, amb el seu sistema immunitari debilitat per l'operació, tornen a baixar al servei d'urgències perquè no disposen de llits a la planta". A més, els representants dels treballadors asseguren que "no saben" quins motius han portat a la decisió de tancar dotze llits durant un mes d'estiu.

"El servei d'urgències porta moltes setmanes col·lapsat, doblant boxs per poder encabir el doble de gent amb el mateix espai i personal; la situació és insostenible", indiquen els treballadors.

El comitè insta la direcció a replantejar-se el tancament d'aquests dotze llits durant l'estiu. "La nostra zona d'influència es triplica o quadruplica per l'afluència de turistes", afirmen. El comitè recorda que el cap de planificació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Xavier Conill, va argumentar l'agost de l'any passat que no es tancaven més llits ja que el nombre de llits disponibles anava en funció de la demanda. "Tal com està el servei d'urgències últimament, creiem que aquesta demanda de llits esta totalment justificada", apunten.

"El servei d'urgències no pot seguir amb aquesta situació gaire temps més ja que perdem qualitat assistencial, seriositat i reputació", conclou el comitè.