Riure d´un contenidor que estava en flames els va costar ben car. Una veïna va veure escena i de seguida va alertar la Policia Local de Blanes que ja havia intervingut en un altre incendi d´un contenidor només set minuts abans i a sols 400 metres de distància. Després d´una persecució policial i que algun dels joves oposés resistència : cinc nois van quedar detinguts. Tres menors d´edat i dos nois de 18 anys, veïns de Malgrat de Mar, Palafolls i Calella. Van quedar ben delatats davant la policia perquè a més, duien els encenedors a sobre.

El primer dels fets es remunta quan passaven quatre minuts de les cinc de la matinada de divendres quan la Policia Local va rebre una trucada que al carrer Barcelona amb cantonada carrer Tarragona hi havia un contenidor de reciclatge de paper cremant. Diverses patrulles van anar al lloc i mentre esperaven l´arribada dels Bombers van agafar dos extintors per evitar que un cotxe rebés algun tipus de conseqüència del foc ja que no van poder-lo retirar.

Al cap de set minuts, una veïna del carrer Vilar Petit que s´aixecava per anar a treballar va veure un grup de vuit joves que suposadament havien calat foc a un contenidor de recollida de cartró i s´havien assegut en un mur d´un parc proper mentre reien observant el foc. Entre els dos focs només hi havia 400 metres de distància. Ràpidament, tres patrulles de la Policia Local van anar al lloc i en veure els joves van fugir corrents i va començar una persecució que va acabar amb la detenció de cinc dels suposats autors.