29 de juliol de 2015
29.07.2015

El comitè de l'hospital de Blanes diu que tanquen 12 llits

La Corporació de Salut de la Selva afirma que és «quelcom habitual» a l'agost per la menor activitat als quiròfans

29.07.2015 | 00:00

El comitè d'empresa de l'hospital comarcal de Blanes i de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Lloret i Tossa de Mar denuncia que el tancament de dotze llits d'hospitalització de la planta de traumatologia aquest agost contribuirà a «col·lapsar més» el servei d'urgències. El comitè assegura en un comunicat que actualment ja hi ha carència de llits i que això provoca que pacients hagin de compartir boxs i que, a vegades, no rebin l'assistència «amb la qualitat que es mereix». «No se li pot dedicar el temps necessari i queda malmesa la intimitat del pacient», indiquen. El comitè demana a la direcció que es replantegi la decisió i recorda que, en els mesos d'estiu, augmenta el nombre de pacients en aquesta zona.

«Actualment, amb la planta de traumatologia al 100%, no pot assumir tot el flux de malalts de l'àmplia zona de cobertura, deixant pacients ingressats en lliteres incòmodes durant dies i dies al servei d'urgències», denuncia el comitè d'empresa en un comunicat. Per això, alerten que la decisió de tancar dotze llits de la planta entre l'1 i el 31 d'agost contribuirà a «col·lapsar» més el servei d'urgències.

El comitè alerta que «pacients operats, amb el seu sistema immunitari debilitat per l'operació, tornen a baixar al servei d'urgències perquè no disposen de llits a la planta». A més, els representants dels treballadors asseguren que «no saben» quins motius han portat a la decisió de tancar dotze llits durant un mes d'estiu. «El servei d'urgències porta moltes setmanes col·lapsat, doblant boxs per poder encabir el doble de gent amb el mateix espai i personal; la situació és insostenible», indiquen els treballadors.

Per part seva, el director assistencial de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, Joan Miquel Carbonell, va assegurar que el tancament de 12 llits és «quelcom habitual cada agost», i el va atribuir a la menor activitat en els quiròfans provocada per les vacances del personal de l'hospital. En aquest sentit, Carbonell va assenyalar que «si es donés alguna circumstància específica que ho requerís, se'n tancarien menys», ja que el que es té clar des de la Corporació de Salut és que «no deixarem els pacients al carrer»

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook