El conjunt rocós de sa Palomera de Blanes és un dels grans atractius del municipi durant tot l'any. A l'estiu, a més, es converteix en un punt freqüentat per banyistes que decideixen tirar-se al mar des de les roques, ja sigui des de poca altura, del costat nord (menys elevat) o sud (amb més risc). El cas és que aquesta pràctica està totalment prohibida. I és que encara que sembli una activitat sense massa perill, el cert és que la caiguda uns centímetres més enllà del previst, en zones on no es controla la fondària, pot resultar fatal. De fet, en més d'una ocasió hi ha hagut algun ensurt i més d'un jove s'hi ha trencat una cama o patit fractures.

A Blanes, l'ordenança de civisme i convivència ciutadana estableix, en l'article 50.1, que "la seguretat a les platges i especialment en les activitats en el mar, ?exi?geix l'observació de les indicacions que es donin i el respecte a les senyalitzacions sobre les condicions i els llocs de bany". El 50.3 afegeix que està prohibit banyar-se "en els espigons, canals d'embarcacions i en altres zones senyalitzades en les quals no es permet el bany o el pas està restringit".

Aquest és el cas de sa Palomera o cala Bona, on uns cartells perfectament visibles adverteixen els usuaris sobre la prohibició de tirar-se des de les roques i especifica, a més, que l'incompliment serà sancionat segons l'ordenança de civisme. Tot això en castellà i català.

Malgrat els senyals, cada dia es poden veure persones de totes les edats tirant-se des de les roques. Fins ara, segons explica l'alcalde, Miquel Lupiáñez, els socorristes i policies realitzaven advertiments, tot i que en casos de reincidència s'havia arribat a sancionar. Aquest estiu, però, davant un augment d'aquestes conductes, l'Ajuntament s'ha posat seriós i, de moment, ja han aixecat més d'una trentena d'actes. És a dir, sancions per incompliment de l'ordenança. La multa va des dels 100 als 500 euros, tot i que en la trentena de casos, s'ha aplicat només la sanció mínima.

La majoria han estat a sa Palomera i, en menys mesura, a les roques de l'extrem dret de cala Bona. El perfil dels infractors és variat, de totes les nacionalitats i edats, però especialment joves. En el cas que siguin menors d'edat, s'aixeca l'acta i la denúncia arriba als pares.

El motiu del canvi de procediment de l'Ajuntament rau, segons van explicar, en la campanya de conscienciació per evitar accidents, més que per una aplicació estricta de l'ordenança. "L'any passat ja vam tenir algun ensurt i aquest no en volem cap", va dir Lupiáñez. Per això, els socorristes i la Policia Local que patrulla cada dia per la zona "hi estan molt a sobre", avisant i, ara també, sancionant.