La Policia Local de Blanes (Selva) ha detingut dos homes per un robatori a un bar de la localitat. Els fets van passar la matinada de diumenge quan els dos lladres van entrar a l'establiment quan la persiana ja estava abaixada i els responsables feien la caixa. Els homes -encaputxats i armats amb una pistola d'aire comprimit i un matxet- van amenaçar el propietari i l'encarregada del bar, els van lligar amb brides i els van emmordassar mentre els exigien els diners de la caixa. El propietari va aconseguir escapar i va alertar una patrulla que passava a prop. Va caldre una persecució per atrapar els lladres i, fins i tot, un d'ells va ventar una puntada de peu a un dels agents durant la detenció.

Els fets van passar a dos quarts de quatre de la matinada de diumenge. Dos agents de la Policia Local que patrullaven pel Passeig de S'Abanell van sentir els crits de diverses persones que demanaven auxili, entre elles un home cobert de sang. Es tractava del propietari d'un bar situat al barri dels Pins, un veí de Blanes de 28 anys.

El responsable de l'establiment va explicar als dos policies que dos encaputxats havien entrat a l'interior del local quan ja tenien la persiana abaixada i estaven fent caixa. Els dos desconeguts anaven armats amb una pistola d'aire comprimit, un matxet i una defensa elèctrica atordidora.

Els dos encaputxats van tirar a terra l'home i la dona, els van emmordassar i immobilitzar amb brides de plàstic i els van començar a agredir alhora que els exigien que els donessin els diners. El propietari del bar els va explicar que els diners eren a la caixa registradora, que només s'obre si s'introdueix un codi de seguretat. Un dels dos assaltants va afluixar una mica la brida que immobilitzava el propietari perquè s'acostés a la caixa i aquest va aprofitar per plantar cara als lladres llençant-los tot d'objectes que tenia al seu abast.

Durant la baralla, el propietari va aconseguir descobrir la cara d'un dels assaltants, que li va respondre agredint-lo amb el matxet i fent-li diversos talls a la cara. Poc després, els dos agressors van sortir corrents.

Llavors, els agents van demanar reforços i va començar una recerca per la zona. Quinze minuts més tard, els policies els van localitzar. Un dels agents va resultar ferit lleu durant l'operatiu ja que un dels lladres i va ventar una puntada de peu quan ja estava emmanillat. Els dos lladres portaven al damunt 481 euros. Es tracta d'O. P. S., de 32 anys, nascut a Barcelona i amb domicili desconegut; i de J. E. H., també de 32 anys i veí de Santa Coloma de Gramenet.

D'altra banda, la Policia Local de Blanes ha fet aquest cap de setmana tres detencions més. Va arrestar un home per cremar un vehicle al polígon industrial, un detingut per robatori amb violència i una detenció per un cas de violència de gènere.