La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha acusat avui el president català, Artur Mas, de creure's "per sobre de la llei" i ha advertit que "quan un governant es creu per sobre de la llei cau primer en el populisme i després en la dictadura".

"Així que no vinguin donant lliçons els qui volen estar per sobre de la llei", ha dit Cospedal en la inauguració de l'escola d'estiu del PP, que se celebra a Lloret de Mar, on ha defensat la reforma que ha impulsat el seu partit de la llei del Tribunal Constitucional, que podrà sancionar Mas i qualsevol governant si incompleix les seves resolucions.

La 'número dos' dels populars ha lamentat el "teatre amb tints de sainet" que estan protagonitzant els sobiranistes, que "si no fos per com n'és de dramàtic seria una mala comèdia", no fa "una altra cosa que perjudicar tots els catalans".

Per això s'ha mostrat convençuda que en les eleccions del 27 de setembre la ciutadania catalana "dirà prou" i rebutjarà seguir estant "sotmesa" a la "pressió constant" i als "interessos dels independentistes".

"El poble de Catalunya no es mereix que faltin al respecte a la seva intel·ligència, necessita sentir la veritat i no polítics que parlen de sobiranisme per tapar les seves vergonyes", ha assenyalat la secretària general.

I ha assegurat que la candidatura del PPC que encapçala Xavier García Albiol és "l'única que no exclou ningú" i que "acull tothom", perquè és la que representa "tots els catalans que no vulguin consentir que algú els robi els seus dret a ser catalans, espanyols i europeus".