Els alumnes de la llar d'infants Rodamons de Riudarenes van començar ahir el nou curs escolar i ho van fer en un nou equipament. Després de gairebé un any de reformes, el centre s'ha traslladat definitivament en una part de l'edifici renovat que ocupava l'antiga escola Josep Boada del municipi.

Fins ara, la llar d'infants estava instal·lada en una antiga casa de dues plantes gairebé a tocar de l'actual emplaçament i oferia servei a uns 25 alumnes, aproximadament. Fa uns cinc anys, amb l'entrada en servei de la nova escola Josep Boada i amb l'antic edifici escolar alliberat, el consistori va iniciar el procés per adequar els espais i així acollir nous serveis. Entre aquests, segons recordava ahir l'alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès, ara s'hi troben l'espai jove i una sala d'actes que també serveix per celebrar els diferents plens municipals.

Al voltant del mes de novembre de l'any passat, el consistori va iniciar l'adequació d'una altra part d'aquest edifici per poder acollir la llar d'infants municipals i deixar enrere l'antiga casa. «Sense l'ajuda de la Diputació no s'hauria pogut tirar endavant», explicar Gironès. Així, aquest agost, la brigada municipal d'obres i serveis va enllestir i donar els últims retocs a la que seria la nova llar d'infants.

Amb el trasllat efectuat, cinc professores i 34 alumnes d'entre 8 mesos i 3 anys van iniciar ahir el curs escolar a les noves instal·lacions. Segons l'alcalde, es tracta d'un «pas endavant» que ha servit per «millorar el benestar del professorat i de les criatures» amb un equipament que ha doblat els seus espais, ara moderns, respecte de les antigues instal·lacions.

Precisament, Gironès va explicar també que encara queda lliura un espai en aquest edifici. De moment servirà com una zona d'esbarjo però amb la reforma s'ha arranjat perquè, en un futur , serveixi per augmentar la capacitat de la llar d'infants i admetre més alumnes. La intenció és que també es puguin matricular criatures a partir dels 3-4 mesos d'edat.