Anglès celebra des del 3 setembre i fins aquest diumenge la tradicional festa de les Gales (la Festa Major) que enguany, el primer del nou govern CiU-Anglès2015, s'ha proposat «recuperar l'autoestima» i l'essència de la Festa. Del 3 al 7 de setembre han tingut lloc el gruix d'activitats però aquest final de setmana es dediquen actes al voltant de la Diada i el cap de setmana a activitats lúdiques.

De moment, però, el nou govern ja ha fet una primera valoració molt positiva, un cop copsada la reacció dels veïns i amb una molt bona assistència. «Sabíem que teníem entre mans un gran repte i que disposàvem de molt poc temps per dur-lo a terme: tornar a fer que la gent d'Anglès visqués intensament les Gales.», van explicar des del govern en un comunicat.

La festa es va iniciar el dia 3 amb el «Tut» i el pregó amb el grup Macedònia. Aquests dies s'hauran fet una quarantena d'activitats per a totes les edats, «en bona part inèdits o recuperats de molts anys enrere, que sense l'ajuda inestimable de la plataforma de joves Recuperem les Gales, voluntaris, de les entitats i del personal de l'ajuntament no hauria estat possible», van afegir. Pel consistori, aquest «treball en equip» hauria de «desembocar» en la constitució d'una «comissió de festes «estable» i «oberta». Així, des del govern afirmen estar «molt satisfets» de «la rebuda» que han tingut les Gales.