L'alcalde d'Hostalric, Josep Antoni Frias, podria convertir-se en una nova baixa a Unió Democràtica de Catalunya. El batlle està valorant la possibilitat d'abandonar la formació democristiana pel mateix motiu que ha provocat un degoteig de baixes a les comarques gironines: l'oposició a la independència de Catalunya. Frias s'ha manifestat públicament a favor del procés sobiranista, cosa que el situa al costat del camí sobiranista que lidera el president de la Generalitat, Artur Mas i, per tant, l'allunya de les sigles que actualment representa.

La intenció de Frias, segons ha pogut saber aquest diari, és prendre una decisió en les properes setmanes. Si optés per abandonar Unió, seria el segon alcalde democristià que ho fa a la comarca de la Selva, ja que aquest estiu ja ho va fer un històric de la política municipal: el batlle de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó, el qual ha manifestat el seu suport a la coalició de Convergència Democràtica i ERC, Junts pel Sí.

Frias va entrar a l'Ajuntament d'Hostalric com a regidor a l'equip de govern a les eleccions municipals del 2003 per Convergència i Unió, si bé es va presentar a la llista com a independent. L'any 2007 es va donar d'alta com a militant d'Unió Democràtica de Catalunya i aquell mateix any va ser l'alcaldable de la federació nacionalista de CiU a Hostalric. Des d'aleshores, Frias és l'alcalde del municipi selvatà. En les eleccions municipals d'aquest passat mes de maig Frias va aconseguir una victòria aclaparadora amb set dels 11 regidors que té el consistori d'Hostalric.

Frias és diputat a la Diputació de Girona, on s'encarrega de l'organisme autònom Diplab, que té la funció d'impulsar l'activitat econòmica i la creació de feina a les comarques gironines. Encara que Frias prengués la decisió final d'abandonar les files d'Unió, l'acta de diputat és personal i, per tant, no hauria de retornar-la al partit. És la mateixa situació que es dóna en els ajuntaments amb l'acta de regidor. Exmilitants d'Unió d'altres municipis han pres, arran de la seva dimissió, diferents camins polítics: mentre alguns s'ha unit a l'escissió Demòcrates per Catalunya, d'altres han optat per entrar a CDC, o renunciar a pertànyer a un partit.