L'Ajuntament de Riudarenes ha demanat al Consell Comarcal de la Selva governat per CiU i Independents de la Selva (IdSelva) que anul·li d'"immediat" la figura de coordinadora dels departaments que ara ocupa la consellera comarcal i regidora al govern de Maçanet, Natàlia Figueras (CiU). El govern de Riudarenes creu que el càrrec -aprovat en el ple del Consell del 21 de juliol i que té un sou de 41.250 euros l'any per una dedicació del 75%- és "inncessari" i "és una clara manifestació de l'ús partidista" del govern al Consell.

Així ho va aprovar el passat 31 d'agost la Junta de Govern Local de Riudaranes en una moció que també demana fer una convocatòria pública de la plaça del gerent.

Es dóna el cas que Riudarenes està governat per l'Agrupació Independent de Riudarenes (AIR), els quals van concórrer en les últimes eleccions municipals amb la marca d'IdSelva (una agrupació de partits independents de la comarca que buscaven més representació al Consell i que ara són el soci de govern de CiU a l'ens).

Tot i això, el partit AIR liderat per l'alcalde Jordi Gironès, no ha tingut miraments per criticar la nova figura que s'ha creat al nou Consell sorgit després de les municipals. Es tracta del càrrec de coordinadora dels departaments que ostenta Natàlia Figueras i que té un "sou injustificat", segons explica la moció aprovada per la Junta de Govern de Riudarenes i que es pot consultar en la pàgina web de l'Ajuntament, on hi ha totes les actes dels plens i de les juntes locals.

La moció prossegueix que "s'utilitzen "paraules com dedicació exclusiva, o dedicacions parcials que ofenen la intel·ligència" i "són una ofensa als ciutadans".

Afegeixen que "una de les promeses del president del Consell va ser rentar la imatge de la institució per fets que no cal recordar", en al·lusió al Cas Manga, i "és evident que tot són paraules buides tal com demostren els fets".

En la moció, el govern de Riudarenes continua dient que "fa temps que es parla de despolititzar els consells i donar rellevància al consell d'alcaldes i potenciar els serveis tècnics per una millora de prestacions de serveis als ajuntaments" però "com sol passar" les "bones intencions no arriben mai a port". Així, acaba l'explicació de la moció, "la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Riudarenes expressa el seu desacord en les decisions preses al ple del Consell del 21 de juliol" i pren tres acords.

El primer, sol·licitar al Consell "que anul·li de seguida la figura de coordinadora dels departaments, per innecessària i perquè és una clara manifestació de l'ús partidista d'aquest equip de govern". De fet, aquest càrrec de coordinador podria quedar vacant, ja que Figueras és la número 5 a la llista de Junts pel Sí en les eleccions del 27-S i, si no hi ha sorpreses, sortirà com a diputada al Parlament.

En segon lloc, el govern de Riudarenes demana "que es faci una convocatòria pública per cobrir la plaça de gerent", un càrrec de confiança que per aquest ajuntament "ha quedat demostrat que només ho és de CDC, ja que el gerent va actuar com a representant de CiU a les passades municipals davant les Juntes Electorals, tot i ser gerent del consell". "Un altre fet -qualifiquen- de la confusió permanent que tenen determinats polítics de confondre les institucions, que són de tots, amb les seves oficines partidistes", afegeixen.

Finalment, demanen que es publiquin "totes les actes" dels "òrgans del consell, plens, comissió permanent" i "convocatòries de contractacions i estats d'execució del pressupost de forma periòdica i regular" a la web, "com exemple de transparència i respecte als ajuntaments i ciutadans".