Van robar el gasoil de tres camions que estaven aparcats en una empresa de transports del polígon de Massanes. Però es van espantar en veure que hi havia el vigilant i van arrencar a córrer. El propietari de l'empresa va alertar el telèfon d'emergències 112 i ràpidament es van activar els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners i la Policia Local d'Hostalric -que està al límit del poble- que van treballar conjuntament en l'operació.

Això es va produir al voltant d'un quart de quatre de la matinada del dimecres, en arribar-hi els agents van trobar un vehicle estacionat al carrer Pollancre, on hi ha l'empresa i al seient de darrere hi van localitzar: una mànega d'uns 100 centímetres de llargada, un embut amb filtre, una bomba elèctrica i un pal de fusta. El que no hi havia era els bidons de gasoil. Ràpidament, Mossos i Policia Local van anar amb el vigilant que els va explicar que havien forçat la tanca i els taps del dipòsit de tres camions i els havien robat el gasoil.

Els va indicar cap a on havien fugit els tres individus que havia vist. Els policies es van endinsar cap a una zona boscosa i a mig camí hi van trobar entre les bardisses un grup de bidons. En total, 34. Tres d'aquests amb 201 litres i 31 més de 20 litres, un total de 821 litres de combustible.

Al mateix temps van buscar els lladres i van localitzar dues persones -una parella- i la van arrestar. El tercer implicat va fugir i la investigació policial es manté oberta. Els dos detinguts són un home de nacionalitat romanesa de 32 anys i veí de Pineda; i una dona de 35 anys, també romanesa, de Sant Joan de Vilatorrada. Van quedar arrestats com a presumptes autors d'un robatori amb força.