Tots els grups de l'Ajuntament de Blanes enviaran un escrit al Servei Català de la Salut (CatSalut) perquè millorin la situació de l'Hospital Comarcal. Aquesta ha estat una de les conclusions d'una reunió celebrada ahir entre representants del consistori -encapçalats per l'alcalde, Miquel Lupiáñez-, la direcció de la Corporació de?Salut del Maresme i la Selva (CSMS) i el Comitè d'Empresa per revisar la situació que s'ha viscut aquest estiu.

Actualment, la Corporació negocia amb CatSalut el Pla d'Infraestructures futures, i altres aspectes de l'atenció sanitària a la zona, i s'han programat diferents reunions. En el text que consensuaran els grups, demanaran a CatSalut que s'ajudi la Corporació a millorar les mancances de l'hospital. Si bé es va concloure que el nivell assistencial que es dóna és bo, demanaran créixer en infraestructures ampliant quiròfans (ara insuficients), així com en aspectes organitzatius i de procediment.

Des de la CSMS van apuntar que cal solucionar les mancances per millorar la gestió en pics estacionals i casos com una epidèmia de grip i per afrontar els nous serveis que es volen posar en marxa.

La trobada, que va acabar amb el compromís de celebrar dues trobades a l'any, tenia lloc després de la moció aprovada per unanimitat al juliol arran de l'anunci de tancament de 12 llits de la planta de traumatologia per a l'agost.