El jurat popular que ha de jutjar Xiawei Chen, acusat de matar d'una ganivetada un company de feina en un escorxador de Riudellots de la Selva, va quedar constituït ahir al matí a l'Audiència Provincial de Girona. Les declaracions judicials començaran dilluns perquè ahir, les cinc dones i els quatre homes que conformen els tribunal popular només havien d'escoltar els al·legats inicials de les parts i realitzar la inspecció ocular a l'interior de l'empresa Frigorífics Costa Brava, on van passar els fets. La fiscal sol·licita per a l'acusat una pena de 16 anys de presó, que l'acusació particular eleva a 20 anys. La defensa emmarca el crim en un accident laboral i pretén l'absolució.

Els fets van tenir lloc el 23 d'octubre de 2012. Segons el relat del ministeri públic, l'acusat sempre ocupava el mateix lloc a la cadena de producció. Aquella nit, va increpar la víctima perquè estava ocupant el seu lloc de treball i com que no li va agradar la resposta que li va donar el seu company, de manera «totalment sorprenent», li va clavar al pit el ganivet amb què estava tallant carn. Després va marxar als vestidros, va deixar-hi la roba i els seus objectes personals i va marxar a peu. Els Mossos d'Esquadra el van detenir mentre estava caminant per la carretera propera a l'empresa.

La defensa entén que va ser un accident laboral perquè l'acusat estava deprimit arran de la mort del seu pare, patia estrès perquè treballava de nits i estava buscant feina. Aquella nit, segons el seu relat provisional de fets, hi va haver una acumulació de carn a la cinta que obligava a treballar més ràpid i això exigia un ritme que la víctima no podia aguantar «pel consum de la metadona». En un moment donat, va desequilibrar l'acusat i aquest, en un «moviment reflex» va clavar-li el ganivet.