L'Ajuntament de Blanes ha aprovat donar de baixa fins a 2.334 targetes de conductors que incomplien els requisits per poder gaudir de l'anomenada "hora gratuïta" al pàrquing soterrat del passeig Cortils i Vieta que gestiona SABA.

Així ho va acordar la Junta de Govern Local de Blanes el passat 3 de setembre. Un any enrere, la Junta va aprovar una modificació de les normes per utilitzar la targeta, oficialment anomenada "Ajuntament de Blanes-contribuent". Segons es recorda en el text aprovat, la finalitat de la targeta és "permetre que les persones que reuneixen uns requisits puguin gaudir durant el període de l'1 de gener al 31 de desembre d'una estada gratuïta diària, amb un límit de 60 minuts, a més d'un descompte del 20% sobre les tarifes aplicables fora d'aquesta estada gratuïta a l'aparcament subterrani del Passeig Cortils i Vieta".

Per disposar de la targeta cal "siguin persones físiques, titulars d'un turisme en el padró de l'Impost sobre vehicles de tracció mecànica de Blanes i no gaudeixin d'aquesta bonificació per cap altre vehicle". "En els casos de copropietat de diversos vehicles, cada titular podrà obtenir la targeta per un dels vehicles, sempre que no gaudeixi d'aquesta bonificació per cap altre vehicle". Finalment, cal estar "al corrent de pagament de les obligacions amb l'Ajuntament".

Revisió de les targetes emeses

Durant el 2014, SABA va elaborar una llista amb les targetes emeses. Després, l'Ajuntament va analitzar aquesta llista i va "detectar l'existència d'algunes targetes associades a vehicles que no tributen en el padró de l'Impost de vehicles de tracció mecànica de Blanes o que el titular de la targeta no ho és del vehicle, condició essencial per poder obtenir la targeta".

Finalment, la Junta de Govern Local va aprovar el passat 3 de setembre donar de baixa 2.334 d'aquestes targetes que incomplien alguns dels requisits per tenir-la.