01 de octubre de 2015
01.10.2015
40 Años
40 Años

Blanes acabarà a l'octubre les obres del castell de Sant Joan

El projecte compta amb un pressupost total de 129.727 euros i es
va iniciar abans de l'estiu

05.10.2015 | 07:30
L´entrada al castell, amb el nou tancament.

L'Ajuntament de Blanes té previst enllestir a finals d'octubre els darrers detalls que queden per fer del projecte de millora del castell de Sant Joan. Per acabar d'apamar-los, aquesta setmana s'ha fet una reunió sobre el terreny amb els caps dels operaris que les hauran de dur a terme. El projecte compta amb un pressupost de 129.727,46 euros, finançats en part amb una subvenció de la Diputació de Girona de 44.053 euros. Del total del cost del projecte, la major part de l'import es va destinar als treballs de més envergadura, que van enllestir-se abans de l'estiu. Es tracta del nou tancament de l'accés al recinte amb una tanca, així com diverses obres de reparació i il·luminació, la neteja dels grafits que embrutien l'entorn.
Una de les actuacions pendent és el subministrament i instal·lació d'una font que estarà situada a la part de dalt del recinte, al costat de les escales d'accés que hi ha a la part frontal del castell de Sant Joan. Darrerament s'han fet treballs de serralleria, com ara la instal·lació del passamà de l'escala principal, i la col·locació de  panells informatius distribuïts en diferents enclavaments del recinte. El projecte d'adequació ha estat dissenyat pels arquitectes Marta Galí, Alba Folqué i Xavier Botet.
La intervenció global ha inclòs  la retirada d'elements existents que havien quedat obsolets o malmesos, la recuperació de talussos vegetals disgregats pel pas del temps, especialment en els punts propers als camins d'accés al castell i  la  consolidació de murs de pedra. Respecte a la il·luminació, atès el seu mal estat, s'ha optat per substituir-la en la seva totalitat col·locant noves lluminàries encastades als murs,  entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook