Un incendi ha cremat aquest divendres al migdia la cuina del bar del teatre de Blanes (Selva), segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc s'ha declarat poc abans de les dotze del migdia a la cuina del 'Bar Espanyol' del teatre de la població de la Selva, situat al carrer ample número 21. L'origen del foc ha estat una paella, que s'ha incendiat i ha cremat bona part de la cuina que es troba a peu de carrer- i el tub extractor, mentre que el fum ha afectat el local i també parcialment la zona del teatre.

Com a conseqüència dos homes han quedat ferits menys greus per intoxicació de fum i han estat traslladat a l'Hospital Comarcal de Blanes. (En el cos hi afegim que s'han evacuat una dotzena de clients i que el teatre no ha quedat afectat)Segons ha indicat l'Ajuntament de Blanes, inicialment els mateixos treballadors han intentat apagar el foc amb els extintors que hi ha al Cafè Teatre conegut popularment pel seu antic nom Bar Espanyol- però en veure que no era possible han esperat que arribessin els bombers i ells mateixos s'han encarregat de desallotjar la dotzena de clients que hi havia en aquells moments a la zona pública del local.

Mentre esperaven l'arribada dels cossos d'emergència, els treballadors i el propietari del local han rastrejat tot l'espai per assegurar-se que no quedava ningú a l'interior.Per la seva banda, els efectius de la Policia Local han tallat l'accés al Carrer Ample i han delimitat la zona dels voltants on s'ha produït l'incendi.L'incendi ha causat gran expectació ja que la família que regenta el local sinistrat és molt coneguda pels blanencs.

El propietari és Fèlix Bota, que va ser alcalde de Blanes durant els mandats del 1987 al 1991, i del 1995 al 1998. Alhora també és propietari d'un altre local de restauració molt popular, el Bar Terrassans, situat precisament a pocs metres del Cafè Teatre.

El teatre no ha quedat afectat

Un cop supervisat la planta baixa de la cafeteria, els Bombers han inspeccionat el teatre, ubicat a la resta de l'edifici, per comprovar que no hi havia cap més afectació de consideració. Ha quedat una mica afectat pel fum però aquest no ha arribat a la part alta del teatre.Segons els Bombers, en principi s'espera que aviat es pugui tornar a la normalitat en aquest equipament. Per això l'espectacle infantil de Rialles que està programat per la tarda del proper diumenge al Teatre es podrà oferir, tal com estava previst. L'actuació dels cossos d'emergència ha finalitzat a quarts de dues de la tarda, quan també s'ha tornat a obrir al trànsit de vehicles el Carrer Ample.